promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Beírtam egy egyszerű magyar szót a Google keresőjébe, a találatoktól a szemem is kigúvadt
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre aztán egyáltalán nem számítottam.

A hétvégén internetezés közben óriási meglepetés írt. Recepteket kerestem, és valamiért annyit írtam be a keresőbe, hogy " forró" - és teljesen meglepődtem azon amit találtam.

Számomra is meglepő módon ugyanis a "forró" nem csak magyarul értelmes szó, hanem portugálul is, és egy egész zenei stílust jelöl, méghozzá brazil zenei stílust:

A "forró" kifejezés egy zenei műfajra, ritmusra, táncra és az eseményre utal, ahol forró zenét játszanak és táncolnak. A forró fontos része a brazil Északkeleti Régió kultúrájának.

Különböző táncfajtákat és különböző zenei műfajokat foglal magában. Zenéjük és táncuk széles körű népszerűségre tett szert Brazília minden régiójában, különösen a brazil júniusi fesztiválok idején. A forró világszerte is egyre népszerűbbé válik, Európában is kialakult egy forró színtér.

Egy elmélet szerint a forró zene eredete a pernambuco-i gazdaságokon és ültetvényeken, valamint az egész északkeleti Brazíliliából ered, ahol a gazdák és munkások énekeltek a teheneknek és egymásnak miközben összegyűjtötték a kávét és más terményeket.

Minden növényhez más énekük volt, és minden gyűjtési fázishoz más és más daluk. Ahogy a gazdák és mezőmunkások begyűjtötték a teheneket és elvitték a terményeket a mezőkről a házakba és kávézókba, az énekek velük tartottak, és mindenki csatlakozott az együttes énekléshez, majd a zenészek elkezdték játszani a dalokat.

A hangszerelés a brazil zenei műfajoknál megszokott módon tele van érdekes, egzotikus hangszerrel, amire sokszor nincs is magyar szó, de azért a legelterjedtebbek a gitár, tangóharmonika, hegedű, s a különböző brazil ütőshangszerek.

Zenerajongóként nagyon örültem a felfedezésnek, különösen a téli hideg időszakban mindig jól esik egy kis latinos vidámság, könnyebbé tehetjük vele a téli időszakot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás