promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őrült összeesküvés-elméletek terjednek a LEGO egyik figurájáról
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kis figura az egyik legdrágább darabbá lépett elő.

A LEGO nevű dán játék már hosszú évtizedek óta elképesztő népszerűségnek örvend. Az RTL egy egészen új műsort dedikált a kis építőkockáknak, a LEGO Masters-ben mi is megismerhetjük az ország legügyesebb építőit, Ausztráliában például ez így néz ki:

A játék neve egy dán kifejezésből ered, a leg godt! (játsz jól!) lett nagybetűsítve és összerántva, így alkotva meg a márka nevét. A kockák mellett a készletek egyik jellegzetessége, hogy figurákat is tartalmaznak, embereket és állatokat is. Ebben a cikkünkben az egyik legritkább LEGO-figurának járunk eredet, ami nem más , mint egy egyszerű háziállat: a kecske.

A kecske figura mindössze egyetlen készletben jelent meg, de akkor legalább kettő darabban: egy 2011-es, középkori készletben szerepeltek több háziállat társaságában, és azonnal a rajongók kedvencévé váltak. Azóta azonban egyetlen készletben sem találhattuk meg őket - egy kifejezetten LEGO-val fogalalkozó podcastnak, a Bits 'n' Bricks sikerült megszólaltatni a a dizánjereket, akik a figurán dolgoztak, amihez többek között teljesen új öntőforma kialakítására is szükség volt.

A rajongók természetesen azonnal elkezdték találgatni, hogy vajon miért tűnt el a kecske - ezeknek a találgatásoknak kiváló táptalajt adott, hogy a kecskéket sokan a fekete mágiával hozzák összefüggésbe.

A dizájnerek a középkori farmos készlet után megpróbálták többször is feltámasztani a figurát: erre a legegyértelműbb esély akkor mutatkozott, amikor a Jurassic Park már klasszikusnak számító első részéhez adták ki a legendás T-rexes jelenetet, amiben az etetés része egy kecske felkínálása a dinoszaurusznak. 

A tervezők nagyon örültek, hogy a kecske visszatérhet, de sajnos nemleges választ kaptak: a háziállatot ugyanis a T-Rex gyomrába betehető extrának szánták volna - ha a készlet egyik alapvető része lett volna, ami egyből látszik a dobozon, akkor lett volna esély rá, hogy felelevenítsék, így azonban az öntőforma felújítása túl drága lett volna, nem érte meg a cégnek, így a kecske ebbe a készletbe sem került bele.

Később egy másik középkori készletben is lehetőség lett volna rá, de azon másik csapat dolgozott, és abba végül egy husky kutya került be.

A hiánynak hála a kecske ára természetesen az egekbe szökött: míg újkorában a készlet került 60 fontba, ma a másodlagos piacon csak egy darab kecskéért kérnek ennyi pénzt.

A tervezőt is meglepte, hogy ennyien rajonganak a kis kecske-figuráért, és állítása szerint igyekezni fog, hogy a jövőben ismét bekerülhessen valamilyen készletbe - az öntőforma digitális fájljai a LEGO központban megvannak, csak arra várnak, hogy valaki hasznosítsa őket egy jövőbeni készlethez.

forrás: Bricksfanatics

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás