promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
3+1 szuperdrága legofigura, valamelyik 3 millió forintért talált gazdára
Borítókép:  Gemr.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Igazi ritkaságokat, kuriózumokat hoztunk most el nektek, ráadásul némelyiknek nagyon megkérik az árát, aranyat érnek a piacon, főképp persze a fanatikus gyűjtők körében.

Kezdjük mindjárt a legó minifigurák koronaékszereként operáló Boba Fett készlettel, melynek ára 11 500 ropogós amerikai dollár (átszámítva nagyjából 3,5 millió forint), feltéve, ha nem holmi utánzatról van szó.

A szóban forgó, spéci készletet a 2010-es San Diego Comic Con alkalmából adták ki. A Lego figura szett három emberkét mandalorit tartalmaz, egy fehéret, egy ezüstből, valamin egy 14 karátos aranyból formázott fejvadászt. Utóbbi kettőből mindössze két darab készült csak, így nem is csoda a megbotránkoztató árcédula.

Kép: Minipriceguide.com

Egyedi Yoda figurát is készített a Lego, ráadásul nem is akármilyet, hiszen a képzelt hős egy menő pulóvert visel, mellyel hatalmas rajongását fejezi ki New York városa iránt, mindezt nyakon öntve egy adag giccsel, a pulcsira rákerültek a szivecskék is. A Lego Yoda értéke pedig nem kevesebb mint, 250 dollár.

Kép: Jatekokapolcrol.blog.hu

A Mr. Gold névre keresztelt fantáziabábut a véletlen sodorja a szerencsés tulajdonos kezébe, hiszen a gyártó random rakosgatta bele a boltokban megvásárolható játékkészletekbe. A boldog tulajdonosok, amikor kezükben szorítják Mr. Goldot, pontosan 1200 dollárt tartanak a mancsukban. A bábuból egyébként 5000 darabot gyártottak le.

Kép: Jaysbricksblog.com

Igazán különleges Lego figurák a mini űrlények 2001-ben kiadott szériája, melyből 300 darab készült, és valóban ízig vérig űrlények, hiszen jártak is a csillagok között, méghozzá a Nemzetközi Űrállomáson. Miután visszatértek a Földre, hitelességi igazolványt is kaptak, hogy megjárták a mindenséget. A NASA és a Lego jóvoltából ünnepélyes keretek között leltek gazdára.

Kép: Mentalfloss.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás