promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy 29 éves nő leugrott New York egyik legmagasabb felhőkarcolójáról, de ami utána történt arra senki sem számított
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A New York-i nő annyira elkeseredett, hogy úgy döntött eldobja magától az életét, végül egy hatalmas csoda történt meg vele. 

Az Empire State Building, New York egyik legmagasabb épülete a város szívében, amely 1931-ben épült, és 102 emelettel büszkélkedhet. A King Kong című filmben valószínűleg mindenki látta, de a valóságban is megtörtént az épülettel és egy 29 éves nővel egy igazán különleges eset. 

Elvita Adams 1979-ben ugyanis kiugrott az Empire State Buildingből és csodával határos módon túlélte a zuhanást. Amikor Adams kiugrott, a világ legmagasabb építményei közé tartozott a New York-i felhőkarcoló. 

Az épület az elkészülte óta többször is öngyilkossági kísérletnek volt tanúja, ez történt Adams esetében is. 1979-ben a 29 éves Elvita Adams Bronxban élt és pénzügyi gondok gyötörték. Az nem világos, hogy ő mondott fel a munkahelyén vagy kirúgták, de az biztos, hogy elvesztette a munkahelyét. Alig tudott megélni a családjával, a bérleti díj fizetésének elmulasztása miatt a főbérlője kilakoltatással fenyegette őket, ráadásul egy  kisgyermekkel. A nehéz helyzet miatt pedig úgy döntött, hogy nincs mit tenni, úgy döntött, hogy 1979. december 2-án véget vet életének.

Egy komor vasárnap délután Adams Bronxból Manhattanbe utazott. Egyszer csak az Empire State Building tetején találta magát, átmászta a 86. emeleti kilátó védőkorlátját és leugrott.

Ami ezután történt azt pedig mesébe illő fordulat: Elvita hiába zuhant 86 emeletet, mégsem halt meg, túlélte. De hogyan történt mindez? A csoda abban rejlik, hogy a nő nem New York utcáin találta magát, hanem a 85. emelet párkányán. A hatóságok azt feltételezték, hogy mindez azért sikerülhetett így, mert aznap este jelentős széllökések voltak az amerikai nagyvárosban, amely hozzájárulhatott ahhoz, hogy a nő túlélje az ugrást. Feltételezhető, hogy a széllökések hátrafelé lökték az ugráskor, amitől közelebb eshetett az épülethez, és viszonylag könnyű sérüléseket szenvedhetett.

A nőt gyorsan behozták a 85. emelet párkányáról, ahol feküdt. Azonnal bevezették a padlón lévő ablakon, és a közeli Bellevue Kórházba vitték. A legsúlyosabb sérülést a medencecsontja szenvedte,, de meglepő módon a súlyos fájdalom ellenére általános egészségi állapota stabilnak tűnt. 

Másnap reggel a The New York Times igazán figyelemre méltónak minősítette az eseményt, feltűnő címszóval, mégpedig azzal, hogy valaki túlélte a zuhanást az Empire State Building tetejéről - írja a The Sized.

Az Empire State Building New York egyik meghatároz felhőkarcolója, így néz ki belülről: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás