promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdöbbentő dolgot mosott partra a tenger, halálfélelem kerülgette azokat, akik látták
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatalmas cápát találtak egy tengerparton, rémisztő látványt nyújthatott. 

Írország partjaira dobott ki a tenger egy tigriscápát, amit kutatók gyűjtöttek be végül. Boncolást végeztek rajta és több dolgot is megállapítottak a cápákkal kapcsolatban. Egy azonban biztos, hogy aki látta ezt a hatalmas lényt, biztosan megijedhetett és a halálfélelem foghatta el. Még szerencse, hogy nem történt tragédia, és nem a vízben kapott el valakit ez a hatalmas teremtés. 

A megalodonról szóló közbeszéd a közelmúltban kissé feltámadt annak ellenére, hogy hárommillió éve kihaltak. Az állatok családja, amelyhez a megalodon is tartozott, az Otodontidae mára kihalt, de a Lamniformes vagy a makrélacápák tágabb nemzetsége még mindig számos lény által erősen képviselteti magát.

Közéjük tartoznak a nagy fehér cápák, a tigriscápák, és például a makócápák is, hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a világ legnagyobb halai, amelyek korábban akár 20 méteresre is megnőttek - írja a Daily Star.

Az ír partokon talált kis fogú tigriscápa is a lamnidák része volt, és a dublini Trinity College akadémikusai végezték el a boncolást rajta. Megállapították, hogy a regionális endotermhez hasonló tulajdonságokkal rendelkezik – más szóval melegvérűek. 

Ahogy az óceánok hőmérséklete emelkedik, ezeknek az endoterm lényeknek meg kell változtatniuk természetes szokásaikat, hogy megbirkózzanak vele. Már maga az a tény, hogy ezt a kis fogú tigriscápát a Brit-szigeteken találták meg, amikor általában nem jönnek északabbra, mint Franciaország, annak jele lehet, hogy a dolgok már javában zajlanak. Vagyis a globális felmelegedés nem vicces, egyre jobban látjuk a Földön, hogy milyen következményei vannak. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás