promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális leleplezés Tóth Gabiról: most végleg lebukott az énekesnő?
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tóth Gabi ezt nehezen tudja majd kimagyarázni.

Tóth Gabi és Tóth Vera az ország egyik legismertebb előadóművész testvérpárja. A két énekesnő karrierje között nem nehéz párhuzamot felfedezni: mindketten ugyanabban a tehetségkutatóban, a Megasztárban tűntek fel, egymást követő évadokban.


Azóta azonban meglehetősen más irányt vett a két énekesnő karrierje: Vera megtartotta a már korán is rá jellemző, afro-amerikai műfajokból inspirálódó, bluesos, soulos, jazzes hangzását némi régi időket idéző, magyar sanzonvilággal keverve.

Ezzel szemben Tóth Gabi már több stílusváltáson is átment. A kezdetekkor leginkább rockénekesnőként működött, saját számai is ilyen keményebb szellemben íródtak: korai albumain nem más, mint a hazai rock session-gitáros legenda, Dandó Zolika felelt a hangzást meghatározó elektromos gitárjátékért.

Tóth Gabi legújabb stílusváltásával a népzene irányába kacsintott ki. Bár ezen sokan meglepődtek, ennek az előszelei régebbre nyúlnak vissza. Tóth Gabi 7 évvel ezelőtt szerepelt az MR2 Petőfi Rádió nagysikerű Akusztik műsorában, ahol minden előadónak fel kellett dolgoznia egy dalt, és ő egy Palya Bea dalt választott; a két énekesnő duettet is énekelt.


Legújabb száma, a szintén népzenei, sanzon hagyományokra építő Átkozott nyár című dal lett. Hétvégén volt Gabi első hivatalos, nyilvános szereplése új szerelmével, a Fricska táncegyüttes szépfiújával, Papp Máté Bencével, és Gabi elő is adta legújabb dalát.

A virtuóz, síró hegedűjátékért pedig nem más volt felelős, mint Duka László, aki Tóth Vera élőzenekarának is oszlopos tagja. Duka Lászlót egyébként sok formációban hallhatjuk, rendkívül sokoldalú muzsikus, aki a magyar cigányzenei hagyományok mellett az európai eredetű Django-swinget és az amerikai bebopot is rendkívül magas színvonalon játssza, személye kiváló választás volt.


Ha valaki végignéz Tóth Gabi zenei pályafutásán, akkor azt láthatja, hogy egy nagyon színes előadó, aki számos stílusban és zenei műfajban próbálta már ki magát; most úgy tűnik, ez a népzenei irány abszolút betalált nála. Mindazonáltal sokan azon a véleményen vannak, hogy a Sztárban sztár leszek! mestere aszerint alakítja a stílusát, ahogy éppen az aktuális párja "diktálja neki"-

Tóth Gabiról tudni kell, hogy mindig az adott stílushoz passzoló dalokat jegyez, és most megjelent egy montázs, ami azt mutatja, hogy az elmúlt években Gabi milyen módon váltogatta a megjelenési stílusát. Ezzel a képpel a készítője azt akarta "bebizonyítani", hogy Gabinak valójában nincs is egyéni stílusa.

„Gabi, nem baj, hogy nincs egyéniséged? Mindig csak majmoltad a pasijaid stílusát!”

- olvasható abban a véleménycikkben, ami a napokban jelent meg, és aminek idézetét a montázs készítője is felhasználta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás