promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetesen megszaporodott a szőrös tolvajok száma, elképesztő videó került elő róluk
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Döbbenetes videót találtunk az interneten.

A mobiltelefonok széles körű elterjedésével és azok kameráinak fejlődésével együtt úgy tűnik, mintha a természetfilm-forgatás demokratizálódott volna. Számtalan tematikus csatorna található az interneten, ahol amatőr felvételeket küldenek be meglepő természeti interakciókról ember és állat között.

Azt régóta tudjuk, hogy a majmok az állatvilágban kiemelkedő intelligenciával rendelkeznek. Rengeteg különböző fajuk él a földön, a hatalmas, félelmetes, de rendkívűl békés gorilláktól az apró selyemmajmokig. 

Bali rendkívűl népszerű turistacélpont, a paradicsomi indonéz sziget festői pálmafás tengerpartjai minden évben több millió turistát bűvölnek el. Úgy tűnik azonban, hogy a helyi majmokkal vigyázni kell, különösen rafináltak ugyanis.

Az Instagramon megosztott videó alapján úgy tűnik, Balin majmok egy csoportja valóságos bűnszövetkezetet alapított. Az állatok rájöttek, mivel zsaroljanak ki ételt a helyi lakosokból: ellopják a mobiltelefonjukat, és csak gyümölcsért cserébe adják vissza. 

A felvételek alapján a biznisz folyamatosan megy, az emberek viszik a banánt és a narancsot a majmoknak, akik egyébként korrekten működnek: ahogy megkapják, amit akartak, tényleg visszaadják a telefonokat.

Nagy szerencsénk, hogy ilyen kisméretű majmok álltak össze zsaroló-maffiává, és nem a főemlősök - egy többfős gorilla csapat meglehetősen kegyetlen pusztítást lenne képes véghezvinni, ha csapata verődve garázdálkodni kezdenének. Bali rendkívál jó klímájú hely, a helyi lakosok bővelkednek a gyümölcsökben, az azonban rejtély, hogy a majmoknak miért okoz örömöt így megszerezni az ételt, ahelyett hogy leszednék a fáról. 

Innen Euórpából mókásnak tűnik a szituáció, de lehet, ha nekünk lopkondák el naponta többször állatok a mobiltelefonjainkat, és különböző agyafúrt technikákkal kéne visszaszereznünk tőlük, már közel sem találnánk őket ennyire viccesnek. Ettől függetlenül Bali még mindig a Föld egyik legszebb helye, akinek lehetősége van rá, mindenképpen látogassa meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás