promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Milliókért vehetsz semmit: hatalmas lutri a legújabb lakásőrület?
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

36 millióért már saját lakást vásárolhatunk az óceánjáró fedélzetén, de már 1,6 millió is elég, hogy a fedélzetre kerüljünk.

Az óceánjáron való lakhatás és világkörüli utazás egy ritka, de létező lehetőség, melyet csak kevés cég kínál. Jelenleg a The World nevű vállalkozás az egyetlen olyan cég, ami foglalkozik ezzel, és lakóhelyeket kínál az érdeklődőknek. Az árak széles skálán mozognak, általában 2-15 millió dollár között, ami 700 millió és 5,5 milliárd forint közötti árat jelent.

Most azonban új kihívó tűnt fel a színen. A Villa Vie Residences névre hallgató cég hajója Southamptonból fog indulni, és nemcsak lakhatást, hanem egy Föld körüli utazást is kínál majd.

Az útvonal tartalmazza 147 ország 425 kikötőjét, és a hajó 87 napot töltené Észak-Európában, 105 napot Észak-Amerikában, 68 napot Afrikában, 76 napot Dél-Ázsiában.

Vannak azonban olcsóbb lehetőségek is, ahol nem szükséges lakást vásárolni a hajón. Az utasok választhatnak különböző csomagok közül, amelyek 35 és 120 nap közötti intervallumra szólnak.

A legolcsóbb csomag 4360 dollárba kerül, vagyis csak 1,6 millió forintba.

Ez már egy olyan ár, amit egy átlagos középosztálybeli magyar is megengedhet magának. A hajó kabinjainak 15%-a megvásárolható, és az alapár százezer dollár, vagyis 36,5 millió forint. A saját erkéllyel rendelkező kabinokért ennél kétszeres árat kérnek, vagyis 250 ezer dollárt (91 millió forintot). A tulajdonjog nem végleges, és lehetőség van eladni vagy bérbe adni azt. Az árakon felül havi díjak is fizetendők, amelyek 3500 dollártól (1,3 millió forinttól) kezdődnek.

Az élményhajózás során számos program és szórakozási lehetőség áll rendelkezésre a luxus hajón, például élő rendezvények, éttermek, úszómedencék, könyvtárak és wifis irodák, hogy az utasok kényelmesen érezzék magukat. Az egészségügyi ellátás is rendelkezésre áll a hajón, valamint szolgáltatások házi kedvencek számára is elérhetők.

Ez mind szép és jó, de akkor mi a bibi?

A Villa Vie Residences úgy árulja a lakásokat, hogy még nincs meg a hajó, amibe beköltözhetünk majd. Az utazás 2024 májusában indulna, de jelenleg a cég még nem rendelkezik hajóval. Az ügyvezető reményei szerint hamarosan találnak megfelelő hajót, gőzerővel dolgoznak a projektjen, és már van jó ajánlatuk, év végére is is fognak állapodni. Mi azért nem szívesen adnánk oda ennyi pénzt addig, amíg ennyire bizonytalanok a dologban, senkinek sem hiányzik, hogy utána fusson a pénzéért.

Via InStyle MEN

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás