promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiborultak az Aldi dolgozói: ezeket a vásárlókat utálják, de keményen visszavágtak a trükközőknek
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem könnyű a dolgozók dolga a simlis vásárlókkal, de már kitalálták az ellenszert.

Míg nekem személy szerint a bevásárlás egy kifejezetten pihentető és kedves elfoglaltság, addig sokan háborús hősöket megszégyenítő elszántsággal érkeznek az élelmiszerboltba és a termékek kosárba pakolgatása között végig a kasszánál megvívandó hősi csatára gondolnak. Sosem értettem ezt. Van egy kis kosaram, abba beleteszem a gondosan megválogatott cuccokat, odaállok a kasszához, felpakolom a cuccaimat, ahogy a kezem ügyébe esik és ahogyan az logikus, köszönök a pénztárosnak, elpakolok, fizetek, megköszönöm, elköszönök és kijövök.

De nem olyan régen szembejött velem az Aldi dolgozóinak a nyilatkozata, akik egy egészen szokatlan és nem mellesleg elképesztően pofátlan jelenséggel találkoztak: emberek hosszú helyeket hagynak ki a termékek között, hogy ezzel szándékosan lassítsák a kasszásokat és legyen idejük elpakolni a termékeket. Neve is van a jelenségnek: a villámkezű kasszások lassítása.

Nos. Lehet én vagyok, aki rossz helyen vásárol és az eddigi nem kevés költözésem, utazásom, nyaralásom alkalmával mindig átlagtempójú kasszásokkal találkoztam, de eddig még sosem fordult elő olyan, hogy a végösszeg kimondása után bármilyen termék lett volna amit nem pakoltam el és azt sem mondom, hogy a művelet közben túlzottan leizzadtam volna és a sietős tempótól.

Bár ezt a helyeket hagyunk ki a termékek között dolgot kishazánkban még nem láttam, azonban több szempontból is igen felháborítónak tartom. Egyrészt, a kassza úgy van kitalálva, hogy több ember is fel tudja pakolni a holmiját. Másrészt (erről a cikkben megszólaló dolgozók is nyilatkoznak) méris a pénztárosok tempóját lehúzott áru/idő alapon, így egy főnöki lecseszést, rosszabb esetben kirúgást is kockáztatsz a szerencsétlen kasszásnak.

Az sem sokkal kevésbé bosszantó, amikor a kedves vásárló direkt csak azért is katonás sorrendben, kényelmesen pakol be a szatyrába, teljesen ignorálva azt, hogy mögötte kígyózik a sor és 13 ember vár rá nagyjából. A rosszabbak még hangosan narrálják is, hogy ők a termékekért fizettek, őket ne siettesse senki. Ilyenhez viszont már bőven volt szerencsém. Ezt van, aki megsúlyosbítja azzal, hogy amíg el nem pakolt, addig ki sem fizeti a termékeket, de ez már tényleg az a kategória, akit nem is véleményezek.

Azonban az "éleseszű" vásárlókon viszonylag hamar kifogott a bolt: a kasszás egyszerűen odateszi a kezét a kasszaszalagra, megvárja, míg az összes termék odaér, majd utána kezdi el lehúzni, így a világi cselt inkább hamvában halt próbálkozásnak mondanám.

És akkor mi a megoldás? Nem tudom feltűnt-e, de minden boltban a kassza mellett nem sokkal van egy hosszabb rész, ahova le lehet pakolni a kosarakat és odatolni a kocsikat. Na ott kell elpakolni a termékeket és akkor mindenki boldog: téged nem sürget a kasszás, a mögötted álló vásárló nem idegeskedik, a kasszás pedig végzi a dolgát. Szép jó világ, nem igaz?

A kiakasztó trükköt itt tudod élesben megnézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás