promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Riasztó hírek érkeztek Putyinról: durva dolgokat állít a Kreml egyik bizalmasa
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Durva dolgot állít Vlagyimir Putyinról a Kreml egyik közeli forrása.​

Múlt héten láttak napvilágot azok az elméletek, melyek szerint Vlagymir Putyin megadta magát azoknak az egészségügyi problémáknak, amelyektől állítólag közel két éve szenved. Putyin állítólag szívinfarktus kapott, ami be is verte az utolsó szöget a koporsójába. Ezeket az állításokat a General SVR nevű Telegram csatorna tette közzé, amelyet feltehetően a Kreml egyik bennfentese vezet. Ő azt állítja, hogy a 71 éves Putyin a Valdai rezidencián halt meg néhány nappal ezelőtt.

Ezek a hírek arra kényszerítették a Kremlt, hogy 48 órán belül másodszor is cáfolják az állításokat. Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov azt mondta a RIA Novosztyi állami médiának, hogy a jelentés "abszurd információ, egy hazugság". Ám ugyanez a Kreml bennfentes azt állítotja, hogy most szabadultak ki az őrizetből azok az orvosok, akik nem tudták megmenteni Putyin életét és az elmúlt négy napot a valdai otthonában kényszerültek tölteni, úgy hogy még ott volt a holtteste - írja a Daily Star.

A Telegram csatorna legfrissebb jelentésében a bennfentes a következőket állítja:

A Putyin kezelésében és újraélesztésében részt vevő egészségügyi személyzetet egy ideig a valdai rezidencia területén tartották fogva, de a Nyikolaj Patrusev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának tisztségviselőjével kötött titoktartási megállapodás értelmében feltételesen szabadon engedték őket, és jelenleg állandó lakóhelyükön tartózkodnak

A bejegyzés további részében az olvasható, hogy Putyin esetleges halála teljes államtitok. A néhai elnök családjának sorsáról pedig az ország jelenlegi vezetése dönt, Putyin élettársa, Alina Kabaeva és gyermekeik az elnöki biztonsági szolgálat emberei ellenőrzése alatt állnak. 

A Kreml folyamatosan tagadja, hogy Putyin egészségügyi problémákkal küzdene és továbbra is állítják, hogy életben van, láthatóan azonban elég sokan próbálják cáfolni ezeket az állításokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás