promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin végre beismerte: hiba volt
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz elnök elismerte, hogy nagy hiba volt.

Miközben továbbra is dúl az orosz-ukrán háború, Vlagyimir Putyint Vlagyivosztokban, a szeptember 10. és 13. között, Távol-keleti Szövetségi Egyetemen rendezett Keleti Gazdasági Fórumon kérdezték arról, hogy Oroszország gyarmatosító hatalomnak tekinthető-e, amiért 1956-ban Budapestre, 1968-ban pedig Prágába küldött tankokat.

Az orosz elnök azt mondta, nem helyes olyan külpolitikai lépéseket tenni, amik sértik más népes érdekeit. Putyin maga ismerte el, hogy mind a Magyarország, mind Csehszlovákiába ellen indított tankinvázió rosszul meghozott döntés volt.

„Hiba volt”

- mondta az elnök, aki hozzátette, hogy az Egyesült Államok most ugyanazokat a hibákat követi el, mint annak idején a Szovjetunió; véleménye szerint Washingtonnak "nincsenek barátai, csak érdekei".

A Reuters beszámolójában továbbá idézték Vlagyimir Putyinnak azt a kijelentését is, miszerint

„a Szovjetunió politikájának ez a része hibás volt, és csak feszültséghez vezetett. A külpolitikában nem lehet olyat tenni, ami egyértelműen ellentétben áll más nemzetek érdekeivel. De ez az a gereblye, amelyre a vezető nyugati országok ma rálépnek”.

Azt 1956-os forradalom és szabadságharcról egyébként az szerepel az új orosz 11. osztályos történelemkönyvekben, hogy "1956-ban lázadó radikálisok, a fasiszta Magyarország volt katonái fogtak fegyvert, rengeteg gyilkosságot követtek el, még a sorkatonák is brutális mészárlások áldozatai lettek".

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás