promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez történne, ha Putyint eltüntetnék – így nézne ki a világ Oroszország elnöke nélkül
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megmutatjuk, mi történne, ha egyszer csak megdőlne Putyin hatalma.

Szinte az egész világ figyelemmel kíséri Oroszország és Ukrajna háborúját, de Európa szeretné csak igazán, hogy ez mihamarabb véget érjen. Jelenleg persze nem látni az alagút végét, mert mind a két ország azt hiszi, hogy az idő nekik kedvez. Ezért sincs rá esély, hogy a közeljövőben létrejöjjön egy béketárgyalás Putyin és Zelenszkij között.

Egyre többet foglalkoznak azzal a dologgal, hogy mi történne, ha Putyin egyszer csak kikerülne a képből. Vajon ez valóban véget vetne az orosz-ukrán háborúnak?

Annyi biztos, hogy Prigozsin már próbálkozott egy puccsal, és a zsoldosvezér meg is indította a csapatait Moszkva felé. Végül 200 kilométerre az orosz fővárostól leállt a Wagner-menetoszlop, Fehéroroszország közvetítésével ugyanis tárgyalások kezdődtek.

Azóta viszont történt egy hosszabb találkozó, amin állítólag a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov szerint két Wagner-egység parancsnoka közölte Putyinnal, hogy továbbra is harcolni fognak érte.

Pletykák szerint Putyin ellen már több merényletet is megpróbálhattak elkövetni, amik mind sikertelenek voltak. Tény, hogy a háború miatt az orosz elnököt jobban védik, mint valaha, és nem is megy olyan helyekre, ahol könnyű célponttá válhat.

Az alkotmány szerint Putyin halálát követően ideiglenesen a miniszterelnök, Mihail Vlagyimirovics Misusztyin lépne a helyébe, ám három hónapon belül egy választást kéne kiírni.

Azonban azért van itt sok forgatókönyv. Mi történne, ha Putyin valóban kikerülne képből? Oroszország egy nyugatbarát, vagy esetleg nyugatellenes irányt venne fel? Miképp lehetne egyáltalán sikeres merényletet elkövetni Oroszország elnöke ellen? A lenti videóból mindent megtudhattok, tényleg érdemes végignézni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás