promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin pokoli döntést hozott, innen nincs visszaút
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Putyin kegyetlen bosszút állt az ukránokon.

Kegyetlen bosszúval folytatódott az orosz-ukrán háború: vélhetően a kercsi híd elleni támadás miatt az ororszok súlyos légicsapást mértek több ukrajnai városra is; a légvédelmi szirénák megszólaltak Herszon, Donyeck, Zaporizzsja, és Odessza régiókban is.

Ugyancsak a kercsi híd ellen irányult cselekmény válaszlépésének tudható be, hogy Oroszország bejelentette, kilép a fekete-tengeri gabonaegyezményből. Moszkva közlése szerint a döntés végleges, és ezután nem tudják garantálni a gabonát szállító hajók biztonságát. Az amerikai külügyminiszter, Antony Blinken elítélte ezt a lépést, ugyanakkor António Guterres ENSZ-főtitkár is értetlenül áll a dolog előtt.

Volodimir Zelenszkij az éjjeli videóüzenetében azt mondta, hogy a gabonaszállításoknak orosz részvétel nélkül is folytatódniuk kell, és véleménye szerint ez meg is valósítható. Nemrég felmerült, hogy ha Oroszország valóban kilépne az egyezményből, akkor Törökország a saját flottáját vetné be, hogy garantálja a szállítóhajók biztonságát.

Közben a megrongálódott kercsi hidat kedd reggel részlegesen megnyitották: a forgalom egy sávon tud haladni, de a híddal párhuzamosan zajló kompközlekedést a rossz időjárási körülmények miatt felfüggesztették.

Szintén friss fejlemény, hogy a Wagner-csoport újabb zsoldosai érkeztek Belaruszba; helyi aktivisták egy több, mint 100 járműből álló orosz-, és Wagner-zászlókkal feldíszített konvojt láttak belépni Ukrajna területére.

(forrás: CNN)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás