promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi történik Oroszországban? Putyin atombiztos repülőgépe felszállt, és ez csak egyet jelenthet
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A "Végítélet" névre keresztelt repülőgép már nem csak próbaútján van túl, de az orosz-ukrán konfliktushoz kötődően atomtöltettel felszerelve útra kész állapotban várja titkos küldetését.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Il-80-as típusú repülőgépe egy teljesen felújított és modernizált rendszerrel már a tavalyi évben megtette próbaútját, amelyet az ukránok azonnali fenyegetésnek gondoltak. A próbaútnak a források szerint pedig nem volt semmilyen háborús célja, csupán a hadgyakorlatok kiegészítéseként szolgált. Ugyanis a "Végítélet", vagy más néven a "Repülő Kreml" azért pihen szolgálatkészen a hangárban, mert ez az egyetlen olyan orosz gép, amely háború és nukleáris veszély esetén a teljes parlamentet képes kimenekíteni, hogy kormányzásukat a levegőben zökkenőmentesen folytathassák tovább.

A repülőgép természetesen fel van szerelve a kornak megfelelő legmodernebb technológiával, többek között egy Zveno-S néven ismert műholdantennával, egy alacsony frekvenciájú antennarendszerrel, amely tengeralattjárók ballisztikus rakétáinak kommunikációjára szolgál, valamint egy nukleáris robbanófejjel is, amely  célzott és végső csapást képes mérni ellenfelére.

Az sem titok már Putyin többszöri bejelentése után, hogy a közeljövőben olyan haditechnológiát fog megmutatni Oroszország, amire eddig még nem volt példa a történelem során, így könnyen lehet, hogy a szóban forgó repülőgép csak a háború jéghegyének csúcsa, amiből most kiszivárgott néhány információ.

Az említett haditechnika bár nem megszokott és valóban példátlan, viszont abszolút tükrözi az orosz háborús mentalitást. Ha Putyin úgy dönt, hogy beveti a "Repülő Kreml"-t akár csak egy sétareülésre is, Európa minden bizonnyal kérdőre vonja és válaszokat követel majd, háborús helyzet esetén pedig ezzel a lassan sci-fibe illő technológiával valószínűleg még sokáig tarthatja meg hatalmát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás