promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiakadtak a vásárlók az önkiszolgáló kasszák miatt: kedvezményt követelnek amiért ők végzik el az eladók munkáját
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy dühös vásárló szerint a szupermarketeknek kedvezményt kéne adniuk a vásárlóknak, ha rákényszerítik őket az önkiszolgáló kasszák használatára.

 

Egy amerikai hölgy Julie Domina elmondása szerint rendkívül frusztrált a szupermarketekben található önkiszolgáló pénztárgépek miatt. Az 50 éves ingatlanügynök az USA TODAY-nek megjegyezte, milyen gyakran hibáznak ezek a gépek, nem is beszélve arról, hogy a technológiát az idősek és a látássérültek nehezen tudják használni.

A nő szerint, ha a cégek nem akarnak fizetni az extra munkaerőért, akiknél a kasszáknál tudna fizetni, adjanak a vásárlóknak kedvezményt a saját "munkájukért".
De nem Julie az egyetlen, aki panaszkodik az önkiszolgáló kasszák miatt. Nemrég egy Aldi-s Facebook-csoportban tört ki lázadás a vásárlók között, mert az ilyen kasszák miatt számos kedvezményről lemaradnak, hiszen sokszor az automata nem érzékeli az akciókat, kuponokat.

Egy felhasználó például a következőket írta a csoportban:

Az automata kasszáknál nem érvényesülnek automatikusan az esetleges kedvezmények. Sok esetben meg kell kérni egy alkalmazottat, hogy kézzel üsse be azokat

Erre reagálva egy másik vásárló azt írja, hogy volt pár megvásárolandó terméke, amiből semmilyen kedvezmény nem kapott, pedig járt volna. 
„Egy kis idő után már rájöttem, hogy érdemes mindent leellenőrizni, mielőtt kimegyek a boltból” – forrongott a másik vásárló kommentben.

Ha mindez nem lenne elég, egy friss kutatás szerint a szupermarketek nem, hogy pénzt takarítanának meg ezzel, de sok esetben a bolti lopások száma is megnő. A megkérdezettek kilenc százaléka beismerte, hogy volt már olyan, hogy nem olvasta le a terméket, mielőtt elhagyta volna a boltot, tíz százalékuk pedig azt is bevallotta, hogy inkább az olcsóbb termékek kódját olvasta be, csak hogy kevesebbet kelljen fizetnie.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás