promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az egész ország a Nagy Ő egyik jelenetén röhög, könnyfakasztón vicces részletet szúrtak ki a műsorban
Borítókép:  TV2 Play - A Nagy Ő
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szétszedték a kommentelők Jákob Zolit.

Jákob Zoltán manapság az ország egyik legismertebb embere. Mesés vagyonát a szépségiparban szerezte, műköröm bizniszét jó érzékkel igazgatva Magyarország egyik legazdagabb celebévé vált. Már tévés szereplése előtt is ismert volt TikTokos videóinak hála, de azzal, hogy ő lett a Nagy Ő, már végképp a figyelem középpontjába került. Az ismertséggel természetesen együtt jár, hogy az emberek szinte minden megmozdulását kielemzik. Jákob pulbikus imidzse mindig is egy elegáns férfi benyomását keltette: kifogástalan szabású, magas minőségű anyagból készült öltönyök, igényes ingek, divatos szemüvegkeret, mindig frissen nyírt frizura, stílusos luxusóra - a tűzpiros Ferrari már csak hab a tortán.

Valószínűleg ezért is keltett nagy feltűnést egy Facebook-csoportban közzétett fénykép, ahol Jákob Zoli egy meglehetősen érdekes cipőt visel. A szett többi része ahogy az lenni szokott kiváló, a cipő azonban egy brutálisan vastag talpú, lakkozottnak tűnő úgynvezett platform cipő. Meglehetősen érdekes választás, a szett többi részéhez egyáltalán nem illik, és manapság inkább női fazonnak mondott, a '90-es években nagy divatja volt.

Érdekes megvizsgálni, hogy honnan is ered ez a cipőfazon. Eredetileg egészen az ókori Görögországig kell visszamenni, ahol egyszerű gyakorlati funkciója volt: a színházakban fellépő színészek használták, hogy magasabbnak tűnjenek. A visszatéréséig egészen a 18. századig kellett várni, ekkora kezdték el a kontinentális Európában hordani, méghozzá a sár elleni védekezésként. Újjab felfutása viszont már az Egyesült Államokban történt, a '60-astól a '80-as évekig egyre nagyobb talpak lettek divatosak, majd a rendszerváltás után megérkezett a keleti blokkba is - idehaza "holdjáró" cipőként hivatkoztak rá.

Jákob Zoli cipőjéről több elmélet is napvilágot látott - egyes kommentelők látni vélik, hogy a Nagy Ő hölgy szereplői mindg lapostalpú szandálban vannak és még egy pódiumot is emlegettek, míg Jákob egy ilyen extrém magastalpú cipőben - így ez pusztán egy televizós trükk lehet a szereplők közti magasságkülönbség eltüntetésére. A magassarkú cipők egyébként eredetileg a férfidivatból erednek, egykor francia királyok is hordták - hogy Jákob csak tisztelegni akart vajon a reformkori francia arisztokrata divat előtt, vagy egyszerű pragmatikus okai vannak a cipő viselésének, egyelőre rejtély.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás