promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ide jutott napjainkra a divat világa: kukászsákban vonulnak fel a modellek
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A divatvilág kifutóin sokszor találkozunk meghökkentő darabokkal. A legutóbbi New York-i divathéten egy férfi meglehetősen mesteri húzással trollkodta meg a rendezvényt.

Az átlagember számára sokszor megdöbbentő, hogy egyes designerek milyen ruhadarabokkal készülnek a különböző divatbemutatókra. Az úgynevezett "high fashion" vilga már rég maga mögött hagyta a klasszikus anyagokat és szabásmintákat. Biztosan kapnánk pár érdekes pillantást a munkahelyünkön, ha egyik nap valamelyik friss divathéten látott textilkölteményben jelentkeznénk munkára. Az internetes humor általában a sztárokat sem kíméli: míg a régebbi gálák emberek milliói számára jelentettek inspirációt a klasszikus eleganciához (nézzünk csak meg például Oscar-díj átadót ötven évvel ezelőttről), addig ha manapság történik példál egy MET-gála, az internet napokig tele van a bizarrnál bizarabb szetteken értetlenkedőkkel. Kanye Westre vagy Lady Gagára mindig lehet számítani, ha éppen teljes testet eltakaró fekekte harisnyában vagy hentestől vásárolt húsáruból készült ruhában kell megjelenni a vörös szőnyegen.

Fred Beyeramerikai youtuber és TikTok-influenszer is a divatvilágot gúnyosan szemlélő emberek táborát gyarapítja. Amint megtudta, hogy közeledik a New Yorki divathét, meglátta benne a lehetőséget egy kis figyelemfelkeltő akcióra. Először szép öltönyt vett fel, így probléma néül bejutott az eseményre. Bent azonba n lecserélte jól szabott elegáns ruháját, felsőtestére KUKÁSZSÁKOT húzott, fejébe csapott egy zuhanysapkát, majd a megfelelő pillanatban a kifutóra ment, ahol rutinosnak tűnő mozdulatokal végig is vonult. A szettje egyáltalán nem csapta ki a biztosítékot a közönség soraiban, sőt, egyesek elismerően tapsoltak. Úgy tűnik, a társadalom egyes tegjai annyira elvesztették realitásérzéküket, hogy szinte bele sem gondolnak mit látnak, és pusztán az esemény jellege miatt bármit elfogadnak, és "zseniálisnak" látnak, amennyiben úgy érzik, éppen azt kell gondolniuk.

A mókának a biztonsági szolgálat vetett véget, Fred Beyer akkor már majdnem végigvonult a színpadon, mire a szervezők közül valaki szólt, hogy valaki jogtalanul tartózkodik a kifutón. Az esetről sokaknak eszébe jutott Andersen klasszikusnak számító meséje, a Császár új ruhája. A történet szerint  szabók varrnak új ruhát az uralkodónak, elmondásuk alapján különleges ruhát: az arra érdemtelenek nem látják a ruhát, mert speciális anyagból készül. A szabók azonban csalók, és senki nem meri bevallani hogy nem látja a ruhát, mindenki dícséri, egyedül a bemutatás napján kiált fel egy kisgyerek, miszerint a császár meztelen. A New Yorki Divathéten nem volt ilyen gyerek, aki kimondta volna az igazságot: ki tudja, talán ha a biztonsági szolgálat nem avatkozik közbe, a férfi még valami díjat is kapott volna eredeti ruhakölteményéért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás