promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Égési sérülést szenvedett egy tinédzser egy Budapestre tartó járaton, a szülők tajtékozva várják a cég bocsánatkérését, valószínűleg hiába
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

19 éves gyermek volt az áldozat, pénzzel akarják jóvátenni a baklövést​.

A repülőgépeken igen szűk hely áll rendelkezésre, mind az utasok, mind a légiutaskísérők számára, így kifejezetten ügyes mozgás szükségeltetik ahhoz, hogy mindenki elférjen és a dolgok úgy tudjanak haladni, hogy abból senkinek se származzon kellemetlensége. Ez sajnos most nem sikerült egy Budapestre tartó Lufthansa járaton, ugyanis egy sajnálatos baleset történt, az áldozat pedig egy 19 éves fiú.

Júliusban a 19 éves Jake Hayden a Lufthansa Airlines járatával a torontói Pearson nemzetközi repülőtérről (YYZ) Budapestre utazott. Ez volt az illető első tengerentúli útja, amelynek első szakaszán YYZ-ről FRA-ra repült, majd onnan tovább Budapestre. Az út második szakaszán a légiutas-kísérők a leszállás előtt forró italokkal kínálták.

Az AeroTime Hub arról számolt be, hogy az utas szerint "A leszállás előtt kávét és teát kínáltak neki, és az utaskísérő egy csésze kávét olyan szögben helyezett el, hogy a forró ital közvetlenül az alsótestének jobb oldalára folyt." A légiutas-kísérő nem tudta, hogy a kávé és a tea milyen szögben volt.

Az utas kezdetben fájdalmat és égő érzést érzett a forrázás miatt. Az utas azt is megjegyezte, hogy az utaskísérő csak annyit mondott, hogy "Jaj, ne", és folytatta a többi utas kiszolgálását. Miután az italkiszolgálás véget ért, Haydennek lehetősége nyílt arra, hogy elsétáljon a mosdóba. Ott le tudta mosni és lehűteni az égési sérüléseit.

A repülés hátralévő része kényelmetlenül telt az utas számára, aki állítólag az égési sérülések okozta fájdalom miatt nem tudta bekapcsolni a biztonsági övét. Budapestre érkezve Hayden felkeresett egy gyógyszerészt, aki megerősítette, hogy másodfokú égési sérüléseket szenvedett, és gyógyszert írt fel, amelyet az út során végig kellett alkalmaznia.

A tinédzser egész utazása alatt fájdalmat és kellemetlenségeket érzett. Az égési sérülései azonban meggyógyultak, mire visszatért torontói otthonába. Így Kanadában nem fordult helyi orvoshoz.

Jack Hayden és családja felvette a kapcsolatot a Lufthansa légitársasággal a budapesti járat fedélzetén történt incidenssel kapcsolatban. Az Arrow time hub beszámolója szerint a Lufthansa ügyfélkapcsolati osztálya szeptember 15-én e-mailben küldött egy közleményt a családnak, amelyben az áll,

"Tájékoztatjuk Önöket, hogy nem érkezett sérülésről jelentés a járat fedélzetén a fiuk részéről, és még mindig várjuk a személyzet válaszát, hogy vissza tudnak-e emlékezni az incidensre".
A légitársaság 500 dolláros összeget (kb 180 ezer forint) is felajánlott a szenvedés kompenzálására. A légitársaság állítólag azt mondta, hogy ez volt a maximális összeg, amit fel tudtak ajánlani az utas által benyújtott orvosi dokumentumok vagy számlák nélkül.

Jack Hayden és családja csalódottságuknak adott hangot a légitársaság nyilatkozata miatt. Úgy vélik, hogy a légitársaság nem tudta jól kezelni az esetet, különösen a légiutas-kísérőnek az esetet követő viselkedését. Az utas ragaszkodik ahhoz, hogy a légitársaságtól némi felelősségre vonást és bocsánatkérést kapjanak.

Forrás: simpleflying.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás