promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai Dominik kemény szavakat közölt a litván-magyar meccs után, még a riporternek is odapirított
Borítókép:  Youtube - 4Sport-Hivatalos
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az értetlen riporter felbosszantotta Szoboszlai Dominikot.

Október 17-én ismét lélegzetvisszafojtva, egy emberként szurkolt az ország, hazánk nagyjainak, a Magyar Válogatottnak, a litvánokkal vívott, sorsdöntő meccsen. A futballban bizony nagy hagyományai vannak a mérkőzések utáni, "ha több gólt lövünk mi nyerünk" típusú meglehetősen semmitmondó nyilatkozatknak. Az más kérdés, hogy a játékosok 90 perc erőltett fizikai menet után nem feltétlenül vannak abban a mentális állapotban, hogy mélyreható elemzéseket adjanak az aktuális meccsről, dehát ez egy ilyen szakma.

Szoboszlai Dominik azonban úgy tűnik, nem csak a pályán kiváló játékos, hanem a futballszakma csínját-bínját is érti. A litvánok ellen döntetlent elérő Európa-bajnoki selejtező mérkőzés után szinte futballedzőhöz méltó nyilatkozatot adott a riportereknek és még egy kis csipkelődésre is volt ideje. Ebben elismerte a hibákat amiket a válogatott elkövetett - állítása szerint Marco Rossi ha tehetette volna, az egész csapatot lecseréli a meglehetősen gyatra első félidő után. Majd mikor a riporter már harmadjára kérdezte ugyanazt a csapatkapitánytól csak más szavakkal, akkor finoman jelezte, hogy többedszer válaszolta meg ezt a kérdést. Szerencsére a második félidőben felszívták magukat a játékosok, és szinte folyamatos nyomás alatt tartva a litván kaput sikerült az egyenlítés, sőt, talán még egy harmadik magyar találat is benne lett volna a mérkőzésben.

Véleményem szerint a nem a várakozásoknak megfelelő eredmény miatt egyáltalán nem kell temetni a csapatot. Egyrészről még a legnagyobb csapatok is szoktak vereséget szenvedni (a litvánok elleni meccsnél még mindig egy DÖNTETLENRŐL beszélünk) - pár évvel ezelőtt a Bajnokok Ligájában a Real Madrid Tiraspolban, Moldáviában szenvedett vereséget. A válogatott erejét mutatja az, hogy két gólos hátrányból képest volt felállni - akik követik a nemzeti csapat mérkőzéseit, egyetértenek abban, hogy a 15 évvel ezelőtti csapatról ez azért nehezen lett volna elképzelhető.

Egy jó csapat ugyanis nem attól jó csapat, hogy bravúrokra képes, hanem a kiegyensúlyozott játéktól, és a nehéz szituációk kezelésétől. Nem minden meccsen lesz nekünk szerencsénk, és a hátrányban sem szabad összezuhanni. A válogatott ezen a meccsen komoly mentális erőről tett tanúbizonyságot. Az olasz mester pedig úgy tűnik, hogy a védekezés mellett (ami azért Willie Orbán hiányzása miatt nem éppen a legjobb formáját hozta a litvánok ellen) a támadást is összerakta - a csapat kifejezetten veszélyesen játszott a második félidőben, lásd a két szerzett gól és a sok helyzet.

A videót IDE KATTINTVA nézhetitek meg.

Korábban Szoboszlai Dominik nagy elvárásokkal nyilatkozott a meccsről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás