promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan vesztese lehet az izraeli harcoknak, most kell döntenie a dollármilliárdosnak vagy felfoghatatlan összeget bukhat
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elon Musk durva fenyegetést kapott, rengeteget veszíthet véglegesen a Tesla elnök ha most nem áll ki Izrael mellett

A világ ismét a fejete tetejére állt és sokkoló hírt közöltek a sajtóorgánumok arról számoltak be, hogy a Hamász szervezete váratlanul megtámadta Izraelt. A hír még alig pár napos, viszont az egész világ azonnal reagált.

Ha megkérdeznék az utca emberét, hogy mi a legfontosabb egy háborúban, valószínűleg a fegyvereket és a katonákat mondaná, azonban így az információs világ küszöbén van még valami, ami a végkimenetel szempontjából döntő jelentőségű lehet: ez pedig az információ.

Nagyon fontos, hogy mindenki valós, tényszerű tájékoztatásokból tudjon informálódni, ez nem az a helyzet, amikor a szenzációhajhászásnak van itt az ideje. Így véli ezt az Európai Bizottság is, aki rekordsebességgel csapott le az egyik techgurura: Elon Musk húzta ki náluk a gyufát.

Thierry Breton (aki az Európai Unió belső piaci biztosa) nyílt levélben szólította fel a Tesla ősatyját, hogy X nevezetű felületén azonnali hatállyal, gyomlálja ki a valótlan hírek, hamisított képek, régi felvételek újként eladott posztolását. A biztos azt is megemlíti a levelében, hogy volt, aki videójátékokból kiragadott felvételekkel riogatott, ami valóban elfogadhatatlan: egy egyébként is puskaporos pánikhelyzetben a nyugalom megőrzése kiemelt fontosságú.

Thierry Breton határozottsága nyilvánvaló: 24 órán belül kielégítő, alapos és megoldásközpontú választ vár a milliárdostól, valamint tételesen fel kell sorolnia az oldalán elkövetett jogsértéseket és ezeket az Europollnak el kell küldenie.

Ellenkező esetben igen rosszul járhat a cégtulajdonos: a jelenleg hatályban lévő törvények alapján az X bevételének 6 százalékát elérő bírságot is kiróhatnak rá, legrosszabb esetben pedig akár az Európai Unión belüli működését is felfüggeszthetik, ami hatalmas bevételkiesés lenne Musknak.

Egyelőre kérdéses mit válaszol, hogy mi lesz a reakciója Elon-nak: amenyiben megtagadja a kérést, az nagy agyagi veszteséggel járna, ha pedig jogosnak ítéli a kérdést, elképesztő energiákat kell mozgósítania, hogy kigyomlálja a felületéről a fals posztokat.

Forrás: euronews.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás