promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aggasztó dolog lebeg a Dunán: Rémisztő dolog tűnt fel a belváros kellős közepén
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Furcsa dolog látszik a Dunában, az egyik hídról is jól lehet látni. 

Hihetetlen dolog bukkant elő a Dunából, aszályos időket jelző alacsony vízállás esetén ugyanis láthatóvá válik a Gellért-hegy lábánál húzódó képződmény. Az enbudapestem.hu információi szerint mem vízihulláról van szó, hanem egy kőről, amelynek legismertebb neve az Ínség-szikla, de emlegetik Ínség-zátonyként vagy Ínség-kőként is. A képződmény tengerszint feletti magassága 95,76 méter, azaz nagyjából akkor bukkan ki, ha a vízállás olyan alacsony, hogy a 95 centimétert sem éri el.

Aki a belvárosban sétálgat könnyen észreveheti és azt gondolhatja, hogy valami elképesztő szokatlan dolog van a vízben. A Szabadság hídon állva még könnyebben ki lehet szúrni.

A szikla azonban csak kevésszer bukkan elő a Dunából legutóbb erre 2015 szeptemberében és 2018-ban volt legutóbb példa, de tavaly nyáron is látták. Jóval ezelőtt 2003 szeptemberében és 2011 novemberében is lehetett látni. Az oka pedig nem más, mint az extrém száraz időjárás, így nyár végétől egészen késő őszig jelenik meg.

A Loch Ness-i szörny legendáját mindenki ismeri, de azt a magyarok nem is gondolnák, hogy hatalmas, szinte szörnyszülött halak itthon is vannak. Nemrég ugyanis valóban egy ijesztő lény tűnt fel a folyóban, amiől nem is gondolnánk, hogy valóban létezik. A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség közlése szerint szombaton egy 74 kilogrammos harcsa akadt horogra, ráadásul egy több mint kétméteres harcsáról van szó, melyet egy horgász Szigetcsépen fogott ki nem sokkal éjfél után. Sokan imádják a halászatot és nem csak a Balatonnál, hanem a Dunánál is akadnak megdöbbnető kapások.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás