promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden eddiginél könnyebben verhetnek át a Facebook-on és ami a legdurvább, hogy ez teljesen legális
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Meta jelentett be egy olyan újítást, amitől az embereknek a hideg futkos a hátukon és nem érzik magukat biztonságban.

A Meta egy sokak számára aggályos újítást jelentett be, mellyel segíteni szeretnének a felhasználóik még kényelmesebb online jelenlétében, azonban ez lehet éppen a visszájára fog elsülni. A változás az igen népszerű Facebook platformot érinti és röviden arról van szó, hogy minden felhasználó létrehozhat legálisan több profilt is az oldalon.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a hivatalos profilunk mellett ezentúl engedélyezve lesz több kamuprofil létrehozása is, melyre tulajdonképpen bármilyen valótlan információt kiírhatunk, ezáltal megtévesztve másokat. A Facebook megelőzve az aggódó felhasználók kérdéseit, tisztázta, hogy a Facebook Dating és a Marketplace ezekkel a profilokkal nem használható, ezzel elkerülve hogy ezeken a kényes helyeken bármilyen visszaélésre is lehetőség legyen. A Messenger-en sem tudsz ezekkel a profilokkal csevegni.

A Facebook-on tilos valótlan profilokat létrehozni és ez a szabályozás nem változik, de akkor hogyan lehetséges mindez? Ezeket az úgynevezett plusz profilokat a fő profilunkon belül van lehetőségünk létrehozni, tehát nem egy teljes, különértékű adatlapot készítünk. A lényege az, hogy bizonyos tulajdonságok alapján lehessen szeparálni a különböző profilokat:

Például, ha az egyikkel csak munkatársakkal kommunikálunk és céges tartalmakat osztunk meg, míg a másikon esetleg a virágfonó hobbink által megismert emberekkel akarunk kontaktolni, akkor azt ezentúl ilyen módon megtehetjük.

Szintén szeparálhatunk család, esetleg barátok alapján, rajtunk múlik, hogy mire használjuk ezeket a profilokat és milyen láthatósághi beállításokat eszközölünk bennük.

Összesen 5 profillal rendelkezhetsz (tehát 1 fő profil és ehhez 4 mellérendelt), azonban nem elvárás, hogy a profilokon ugyanazok az adatok szerepeljenek. Tehát megadhatsz más nevet, életkort, lakóhelyet és foglalkozást is, akár mind az öt profilodon, de még azt sem ellenőrzi a rendszer, hogy a fotók egyeznek-e.

A profilok között ki és bejelentkezés nélkül, egyszerűen a menüből lehet majd váltani. A változás a napokban élesedik egy kisebb csoportnak és nagyjából több hónap telik majd el, míg minden felhasználó számára elérhető lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás