promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb magyar milliárdost borítottak ki a Kőgazdag fiatalok, de nem azzal amire elsőre gondolnánk
Borítókép:  TV2
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Kőgazdag fiatalok annyira megfeküdte Polgár Imre gyomrát, hogy inkább gyorsan forgatott egy vlogot olyan fiatalokról, akik nem csak gazdagok, hanem tehetségesek is.

Mindenkit érdekel, hogyan gondolkodnak, hogyan élnek a milliárdosok. Vannak műsorok amik komolyan veszik a kérdést, és tényleg engednek némi betekintést abba, hogy milyen luxuskörülmények veszik körbe azokat, akiknek épp ésszel felfoghatatlan mennyiségű pénzük van. A legkülönfélébb dokumentumfilmek szólnak gazdagokról, vagy gazdag emberek házairól, jachtjairól, autóiról, és a reality műfaj is régóta kacérkodik ezzel.

Itthon a  Feleségek luxuskivitelben volt az első ilyen próbálkozás, jelenleg pedig a TV2-n tombol a Kőgazdag fiatalok, ami nagy sikerrel borítja ki néző százezreit éjszakáról éjszakára. Rengetegen kíváncsiak a műsorra, pedig a napnál is világosabb, hogy hazugság az egész, olyan ötlettelen és erőltetett szituációkba keverednek a villalakók tehetős fiatalok. A sorozat nem arról szól, hogy milyen egy fiatal luxus milliárdos élete, hanem hogy hogyan lehet elszórni minél több pénzt minél nagyobb hülyeségekre, szilikonmellektől kezdve egészen egy méregdrága esküvőig. Konkrétan majdnem mindenki úgy viselkedik benne, mintha totál idióta lenne, lehetne a címe akár Kőgazdag idióták is.

Persze mind jól tudjuk, hogy ez egy tudatos döntés volt a szerkesztők részéről, meg sem próbálnak olyan nívósabb reality-k nyomába szegődni, mint amelyek közül Netflixen is elkaphatunk egyet-kettőt, a cél itt a polgárpukkasztás és a megbotránkoztatás. Vannak azonban olyan nézők, akiket tényleg komolyan érdekel, hogy hogyan élnek a valódi gazdagok?

Nos, pár éve robbant be a Youtube virtuális egére a Polgár házaspár, Polgár Árpád és Polgár Tünde, akik elkezdtek nyíltan beszélni a vagyonosodásuk hátteréről, és a luxuséletük hétköznapjairól. Én is rendszeresen néztem a vlogokat, úgy rémlik az öreg Polgár főleg régiségekben utazott, abból gazdagodott meg ilyen szépen, de ez ma már lényegében mindegy is. A pasasnak tényleg állt egy igazi Bentley vagy egy igazi Tesla a garázsában, és nagy örömmel mesélt róluk. Nem biztos, hogy Polgár Imre teljesen hiteles figura, de nyilvánvalóan hitelesebb, mint a bérelt házakban bérelt autókkal közlekedő Kőgazdag fiatalok.

Polgáréknak nem újdonság a reality műfaja, egyrészt a vlogjuk is olyan kicsit, mint egy reality, bemutatják a luxusautókat, luxus utazásokat, sokat beszélnek a sikerről, pénzről, miegyébről. Ezzel azt hiszem úttörők is voltak a magyar youtube-ozás világában, legalábbis nem rémlik korábbról senki, aki abból gyárt tartalmat, hogy gazdag. Kicsit szerepzavaros is ez az állapot, mert minek akarná valaki közszemlére tenni, hogy hogyan él, ha teljesen rendben van magával, de hát nem vagyunk egyformák.

A dolog annyira bejött, hogy Tünde rövid ideig aztán egy igazi reality-be is bekerült, még a Feleségek luxuskivitelben első évadában szerepelt. Erről így nyilatkozott akkor, ő maga is elismerte, hogy ez inkább csak bohóckodás, de a műsorban szereplő nők mögött akkor is komoly teljesítmény áll. A TV-s szereplés azért midnenképpen jót tett a vlog nézettségének is, több tízezren ismerték meg általa a csatornát.

Polgár Tünde a Kőgazda fiatalokban is feltűnt a legutolsó részben, így férje Árpád is belenézett a TV2 új realityjébe is, és nem tetszett neki. Ám ahelyett, hogy más tehetős milliomosokhoz hasonlóan beleszállt volna a reality szereplőibe, sokkal építőbb megoldást választott. Indított egy olyan sorozatot, ami nem olyan fiatalokról szól, akik csak tettetik a gazdagságot, vagy apuci pénzén tengődnek céltalanul, hanem valós tehetség és teljesítmény áll a vagyonuk mögött.

"Mi nem szapulni, kinevetni, gúnyolni, vagy a gúnyoláson hasznot húzni szeretnénk. Mert az, hogy őket félrevitték vagy félrenevelték, nem vicces, hanem inkább szomorú."

- indítja Árpi a videó eleji stand uppot. A műkincsekből meggazdagodott milliomos inkább áldozatnak látja a Kőgazdag Fiatalok TikTok sztárjait, és inkább azokra a szerkesztőkre haragszik, akik ezt a műsort így rakták össze. Aztán maga a videó igazából semmi extra, Árpi csak leülteti egy sikeres ismerősét a kanapéra, aki éppenséggel még fiatal is, és arról beszélgetnek, hogy miből épített vállalkozást. Még négy évvel ezelőtt kezdődött az ismeretségük, mikor a fiú Árpád segítségét kérte. Érdekes történet, szimpatikus fiú, nem is kelt különösebb rosszérzéset az emberben, hogy ilyen jól megy a szekere, sőt, épp ellenkezőleg!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás