promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Korda György megélhette, amit előtte senki, nem számított rá, hogy ez megtörténik vele
Borítókép:  YouTube/Suti Zoltan
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ritka az, hogy valakinek már életében szobrot emelnek, hazánk egyik legkedveltebb előadóművész párosa most mégis ebben a megiszteltésben részesülhet.

Mindennapi életünk során megszoktuk, hogy a szobrot elhunyt embernek szoktak állítani. Nagy művészek, jelentős államférfiak, katonai vezetők, uralkodók szoktak töbnyire a szobrászművészet alanyai lenni: városi sétánk során képzeletbeli történelmi panteont járunk be a bronzba, kőbe öntött figurák segítségével. Némileg eltér a klasszikus szobrászat műfajától a viaszszobrok műfaja: a panoptikumok már elsősorban a popkultúra hírességeinek mását készítik el a művészek, elég csak Madame Tussaud nevével fémjelzett, világ számos nagyvárosában megtalálható intézményekre gondoolni, ahol Harry Pottertől a Terminátorig szinte bárkivel találkozhatunk a mozivásznakról, míg Seneca vagy Cicero mását inkáb érdemes köztéren, bronzból elkészítve keresgélni. Korda György és Balázs Klári inkább az előadóművészet, mint az államvezetés terén tette le a névjegyét, a sztárházaspár karrierje szinte sosem áltott magasságokban szárnyal manapság.

Egyik legikonikusabb daluk, a Reptér című szinte annyi lejátszással rendelkezik a YouTube-on, mint az A-ligás popsztárjaink legújabb számai. Ezért is dönthetett úgy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repteret üzemeltető társaság, hogy a házaspár megérdemel egy emlékpadot és kettő viaszfigura másolatot az egyik terminálon. A jövőre az Arénában gigakoncertet tartó házaspár korábban úgy nyilatkozott, hogy a koncert nem tekinthető életmű-koncertnek, hiszen az életmű-koncert az valaminek a lezárása, ők pedig úgy érzi, hogy az életművük akkor lenne teljes, ha a Liszt Ferenc reptéren viaszszobor készülne róluk.

A Budapest Airport ezzel a bejelentéssel úgy tűnik, tulajdonképpen beteljesítette a házaspár életművét. A világ minden tájáról hazánkba látogató embereket úgy tűnik, hogy a magyarok egyik kedvenc párosa fogja majd fogadni. Érdekesség egyébként, hogy a rendkívűl nagy népszerűségre szert tett, a duó által előadott "Reptér" című szám szerzője nem a Korda-házaspár, hanem egykor Máté Péter írta. Az Irigy Hónaljmirigy nemrég adta ki legújabb paródiáját amit a dalból készített, érdemes megnézni, szerintünk zseniálisra sikerült.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás