promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A háború miatt komoly döntést hozott a Korda házaspár
Borítókép:  Habostorta
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

 Ruhát és szállást biztosít Korda György és Balázs Klári az Ukrajnából érkező háborús menekülteknek.

Egyre többen, civilek és hírességek is próbálnak segíteni az orosz-ukrán háború miatt Magyarország érkező menekülteknek. A Korda házaspár is úgy döntött, hogy ideje lépniük, és megnyitják a szállodájuk kapuját a családok előtt.

„Ebben a drámai helyzetben, egyet tehetünk: összefogunk. Erre most Magyarország nagyon jó példa. Senki, így mi sem számítottunk arra, hogy még életünkben ennyire közeli lesz egy háborús szituáció. Most mégis itt van, de mi Klárikámmal optimisták vagyunk. Bízunk az emberekben, akárhonnan jön, vagy éppen menekül. Éppen ezért a szállodánkban is elindultak a folyamatok, hogy befogadjunk menekülteket, akik szállást keresnek családjuknak”

– mesélte Gyuri bácsi.

Ruhákat és üres szobákat is felajánlott a Korda házaspár a Hotel Villa Kordában. Már megkeresték őket magyar érdekeltségű ukrán cégek, akik a munkavállalóiknak kerestek helyet.

„Szörnyű, hogy Kijevet ilyen támadás érte, és földönfutóvá váltak egész családok. Emlékszem, rengeteg csodás koncertünk volt abban a gyönyörű városban, és belegondolni is borzalmas, hogy mindent hátra hagyva, emberek százezrei menekülni kényszerülnek. Ezért gondoltuk, hogy míg helyünk van, jöhetnek hozzánk, befogadjuk őket”

– tette hozzá.

Elmondta azt, hogy bár a háború közel van, szerinte biztonságban vagyunk Magyarországon, ők nem félnek. A történelem és a nagyszüleink meséi után szerinte senki se akar itthon háborút, nem akarják ők sem megélni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás