promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A turistától lopott pénzt megette a reptéri alkalmazott, az ellene indított eljárásban azt mondta csokoládé volt
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A reptér biztonsági alkalmazottját előállították egy nem mindennapi lopás bűntette miatt.​

Egy fülöp-szigeteki repülőtér biztonsági alkalmazottját azzal vádolják, hogy 300 dollár készpénzt lopott el egy túristától, amit gyorsan a szájába vett, lenyelt, majd leöblítette egy nagy adag ásványvízzel. Mindezt a biztonsági kamerák felvételei is tanúsítják, habár az alkalmazott azzal védekezik, hogy az adott pillanatban egy darab csokoládét vett éppen a szájába. Sajnos az alább látható videófelvételen ez másképpen látszik.

Az illetékes hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben, miután a közösségi médiában elterjedt a biztonsági kamera felvétele a szó szerinti pénzéhes rablásról, amely a manilai Ninoy Aquino nemzetközi repülőtér 1-es termináljában történt szeptember 8-án.

A Közlekedésbiztonsági Hivatal adminisztrátora, nevezett Ma. O. Aplasca nem értését fejezte ki az ügyben való nyilatkozata során, kissé még az elkövető védelmében is, miszerint az érintett hölgy hét éve dolgozik a repülőtéren és soha semmi probléma nem volt vele, mindig felelősségteljes munkát végzett mindennapjai során. Azonban ez valóban nem a szokványos módja volt a csokoládé evésnek, ami erőteljes bizalmatlanságra adhat okot - adta hírül a New York Post.

Az ügyön továbbá a Manila Nemzetközi Repülőtér Hatósága és a Fülöp-szigeteki Nemzeti Rendőrség Repülésbiztonsága is dolgozik, a biztonsági tisztet pedig felfüggesztették munkavégzése alól. Arra hivatkoztak ezt illetően, hogy a felvételen látott viselkedési forma nyilvánvalóan nem tükrözte a köztisztviselőkre vonatkozó magatartási kódexet, de az alapvető értékeket sem, amelyeket a személyzet többségének kötelező jelleggel képviselni kell.

A Közlekedésbiztonsági Hivatal további közigazgatási pert folytat a  szóban forgó munkatárs ellen, valamint büntetőeljárást is kívánnak indítani.

Miután pedig az állítólagos lopást jelentették a hatóságoknak, a repülőtér közölte, hogy számos megelőző intézkedést tettek és azóta eltávolították a biztonsági tisztek egyenruhájából a zsebeket, hogy még véletlenül se történhessen hasonló incidens a jövőben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás