promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megfizethetetlen a Burning Man fesztivál, 2 millió alatt nem úszod meg a pár napot
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egyik legkülönlegesebb fesztiválnak a nevadai sivatag ad otthont, azonban az útiköltség és az ottlét sem két forint. Nagyon mélyen zsebbe kell nyúlni, ha át akarjuk élni ezt az egyedi élményt.

A Burning Man 1986-ban indult el a San Franciscó-i tengerparton 35 emberrel, akiket egy kreatívabb és összekapcsoltabb létezés törekvése egyesített a világban. Idén már közel 70 000 ember látogatott el az ikonikus rendezvényre. Az immár kilencnapos fesztivál hatalmas márkává és célponttá nőtte ki magát, ahol a világ minden tájáról érkeznek látogatók és úgymond a semmiből építik fel együtt a civilizációt művészeti installációkkal, gyógyító táborokkal, inspiráló beszélgetésekkel és élő DJ-kkel. - tudósította a BBC.

A nevadai rendezvény persze nem ingyenes, sőt, nagyon mélyen a zsebbe kell nyúlni, hogy átélhessük ezt az élményt. A résztvevők ugyanis minden évben százezreket költetnek jegyekre, illetékekre, szállításra és a fesztivál életéhez szükséges kellékekre. Ennek ellenére mégis sokan azt mondják, hogy minden fillért megér.

A rejtett költségeken túl, amelyek több órányi tábor felállítását és lebontását is magukban foglalhatják, körülbelül 380 ezer-600 ezer forint között van a repülőjegy Renoba csak oda, 700 dollár egy fesztiváljegy (270 ezer forint), további 900 dollár (350 ezer forint) a poggyász és egyéb szállítás díjai, az útiköltség megközelítőleg 500 dollár Renoból a helyszínre (200 ezer forint), a fesztivál különleges jelmezei és kellékei, amivel bele olvadhatunk a környezetbe az még körülbelül 300 ezer forint, végül a lakókocsi bérlése, ahol a szállásod lesz az nagyjából1500 dollár (560 ezer forint). Erre pedig mindenképpen szükség van, mert a sivatagban esélytelen sátorban aludni, végül pedig még a lakókocsi helyért is fizetni kell, amolyan tábordíj jelleggel, ami további 400 dollár (150 ezer forint), amihez mondjuk biztosítanak ivóvizet és áramfejlesztőt. Minden további összeg már csak költőpénz. Ha még marad ezek után.

Ettől függetlenül akik megjárták a Burning Man fesztivált, azok spirituális fejlődésről, önmaguk megtalálásáról számoltak be, tökéletes egyetértésről és azt is hozzáteszik állandóan, hogy inkább itt költik el a pénzüket, mint a nagyvárosban, ahol  a környezetszennyezés az Úr. Summázva a dolgokat, azért rengeteg különbség van egy haza fesztivál és e között, még akkor is, ha 2 millió forint alatt biztosan nem úszod meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás