promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb rossz hír jött a koronavírussal kapcsolatban
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírus újra terjed, leginkább az óvódások és iskolások körében van sok fertőzött. 

Ismét nőtt a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja a szennyvízben, pontosabban öt hete folyamatosan emelkednek a számok. Magas az átlagkoncentráció Debrecenben, Győrben, Kaposváron, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron és Szombathelyen is.

Rusvai Miklós szerint az immunrendszernek időnként kell a frissítés, az új és új típusú vakcinák pedig tulajdonképpen olyanok, mintha valakit fénykép alapján fel akarnánk ismerni. Az immunrendszer a korábbi vakcinák alapján is tud védekezni.

Az előző két év tapasztalata alapján leszűrhetjük azt a következtetést, hogy a covid valószínűleg két hullámban jelentkezik majd egy éven belül, az első ilyenkor nyár végén-ősz kezdetén

– nyilatkozta Rusvai az ATV műsorában. 

Elmondása szerint az óvódások és iskolások, illetve a szüleik között van a legtöbb fertőzött. Hozzátette, hogy jelenleg is zajlik egy járványhullám, a második pedig január-február fordulójára várható.

Szerencsére nem súlyosak a tünetek, a betegek enyhe légzőszervi, náthás tüneteket produkálnak

jegyezte meg. 

Ráadásul úgy látja, hogy mindenki immunis már az országban, ugyanis már a lakosság átesett a fertőzésen, kevés olyan akad, aki nem kapta el a fertőzést. A vakcina Rusvai Miklós szerint csak abban az esetben kell, ha valaki a veszélyeztetett csoportba tartozik.

A koronavírus 2020-ban kezdett el terjedni és hamar megjelent a világ mindegyik pontján. Azóta megúsztuk és nem jött újabb drasztikus járványhullám. Az átoltottság miatt pedig nagyon úgy tűnik, hogy ismét fellélegezhet a világ, nem kell átélnünk újabb korlátozásokat és bezárást. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás