promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Harry herceg ezt most megkapta, a palota szívességet tett neki cserébe egyetlen dolgot kértek
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bár a viszály nem csitul, Harry mégis komoly engedményt kapott.

Harry herceg szeptember 7-én Angliába látogatott, feleségét pedig otthonhagyta, Meghan Markle nélkül érkezett szülőhazájába. Bár a viták és az ellenségeskedés sajnos még mindig a család mindennapjainak a részét képezik, van ami mégis megenyhítette Károly szívét.

Harry nagymamája, a britek által imádott II. Erzsébet királynő nagyjából egy éve hunyt el, aki köztudottan közel állt unokáihoz. Még életében is azon dolgozott, hogy a családban visszaálljon a béke és az egység, valószínűleg nagyon rosszul érintette, hogy ezt nem sikerült elérnie.

Nagymamáját a windsori Szent György-kápolnába temették el és csak külön engedéllyel látogatható. Harry érkezésekor ezt az engedélyt "megigényelte" és bár nem számított pozitív elbírálásra, a palota végül megenyhült és jóváhagyta a kegyelet lerovását.

Egyetlen feltételt szabtak Harrynek: látogatását titokban kell tartania. A palota kérése jogos: rengeteg gondjuk származott már abból, hogy Harry nem tett lakatot a szájára, feleségével együtt nagyon merészen nyilatkoznak az újságoknak, ezzel pedig sok bosszúságot okozott már a királyi család visszafogottabban élő tagjainak.

Ekkor még találgatták, hogy Harry herceg közelgő születésnapja alkalmából esetleg valaki felveszi-e vele a kapcsolatot és a szokásos protokoll szerint esetleg felköszöntik-e. Erre is tudunk válaszolni:

A palota semmilyen formában nem emlékezett meg a herceg születésnapjáról, illetve a látogatása alatt a királyi család egyetlen tagjával sem találkozott.

III. Károly túlságosan elfoglalt volt és nem tudta beiktatni a napirendjébe azt, hogy a fiával találkozzon (persze az is lehet, hogy a szándék hiányzott), Vilmossal pedig olyan szinten elmérgesedett a kapcsolatuk, hogy egy testvéri összefutás szóba sem került.

Forrás: bbc.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás