promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eddig titok volt: Magyarországot leleplezte egy külföldi oldal
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy olyan térkép terjed az interneten Magyarországról, amelynek a tartalma mindig is érdekelt.

Általában azt mondjuk az amerikaiakról, hogy műveletlenek meg nem intelligensek, mivel nem tudják, hogy például az egyes országok Európában hol helyezkednek el, vagy éppen nem tudják, hogy bizonyos országok léteznek Európában. A történelem folyamán számos vicc is született ezekről, amikor is messzi földön azt sem tudják, hogy hol van Magyarország. Ám visszafelé már sosem próbáljuk megnézni a dolgokat, hogy mi valójában tudjuk-e, hogy melyek az Amerikai Egyesült Államok államai, fel tudunk-e sorolni ezekből párat, és ha ott vagyunk, akkor egy vaktérképen meg tudjuk-e mutatni ezeket bárkinek.

Vagy talán nagyon is ismerjük ezeket az államokat?

Ma 50 szövetségi állam van az USÁ-ban, kezdetben 13 volt, majd szépen bővült a repertoár, és most egy oldalon igazán hiánytpótló térkép jelent meg, amely földrajzi szempontból összemossa vagy éppen összehasonlítja Amerikát és a világot, hogy mind az amerikaiak, mind pedig a világ kicsit jobban megérthessék, hogy az egyes államok vagy országok mégis mekkorák. Ezen a térképen most Magyarország is helyet kapott az Online Maps Blog oldalán.

Új-Mexikó például akkora, mint Lengyelország, Bulgária pedig akkora, mint Virginia, Maryland pedig akkora, mint Belgium. Magyarország pedig akkora, mint Indiana. Indianában amúgy 6 millió ember él, az állam központja pedig Indianapolis.

Érdekesség a térképen az is, hogy látszik, Izland területileg nagyobb mint, Magyarország, annak ellenére, hogy lakossága jóval kevesebb. Ide kattintva megnézhetitek nagyobban is a térképet.

United States with countries of similar size to each of the 50 states.

Posted by Online Maps Blog on Monday, August 21, 2023
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás