promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez történhet Krausz Gábor karikagyűrűjével, mehet a levesbe a hitvesi ékszer?
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy válásnál rengeteg közös tárgyat kell elosztani és sok apróság bír érzelmi töltettel, eszmei értékkel is.

Napról napra, sőt: percről percre érkezik a hírdömping a sztárpárról, egyszerűen nem nyugszik a közvélemény. Krausz Gábor és Tóth Gabi hetek óta a nap 24 órájában témát szolgáltatnak az embereknek, nem tudnak olyan dolgot tenni, ami nem váltana ki hatalmas érdeklődést.

Rengeteg kép jelent meg különböző Facebook csoportokban Tóth Gabi fellépéseiről és nem tudták nem észrevenni, hogy milyen szerelmesen nézett rá Tóth Máté Bence. Tóth Gabi kezdi megtörni a csendet és ismét aktívabban kommunikál az Instagram csatornáján, sok közös képet oszt meg lányáról, Hanna Rózáról is, szemmel láthatóan az élete kezd visszarázódni a rendes kerékvágásba.

De hogyan érintheti ez a sztárséfet? Ahogy az már korábban kiderült, Gabi maradt a közös családi otthonban és Gábornak kellett elköltöznie, illetve ő egyelőre szingli, így mindenképpen nehezebben dolgozza fel a szakítást, hiszen szinte a nulláról kell újjápítenie az életét.

A karikagyűrű olyan ékszer, amely hagyományosan a házasság szimbólumaként és elköteleződés jelképeként szolgál és érdekes történelme van. A karikagyűrű hagyományának egyik legrégebbi ismert eredete az ókori Egyiptom. Itt a gyűrűt kör alakja miatt a végtelen és az örökkévalóság szimbólumaként használták. Az egyiptomiaknál a gyűrűt általában a gyűrűsujjon viselték, mert úgy gondolták, hogy azon az ujjon futnak azok az erek, amelyeken az életenergia áramlik. 

A rómaiaknál a karikagyűrű már a házasság szimbólumaként is szolgált. A gyűrűkön általában az ifjú pár nevének és az esküvő dátumának gravírozása szerepelt, mely még ma is igen nagy népszerűségnek örvend. A kereszténységben a karikagyűrű az esküvők szimbóluma lett, és a katolikus egyházban a házasság szentségének részeként is jelen van. A katolikus hagyományban a karikagyűrű a házastársi hűség és az örök szeretet szimbóluma. A középkori Európában a karikagyűrű viselését az arisztokrácia terjesztette el. Az arany karikagyűrűk gazdag családok státuszszimbólumai voltak.

Mindenki máshogy dolgoz fel egy válást, melynek igen nehéz része az, hogy mit kezdjünk a karikagyűrűvel, mellyel egykor örök hűséget fogadtunk és a családot, a jövőt és a szerelmet jelképezte? Azonban ennek elengedése a gyászfolyamat része.

Szavazzatok, ti mit tennétek a helyében? Mi legyen a gyűrű sorsa? A felfele nyíl a szimpatikus válasz, a lefele pedig a nem, semmiképpen sem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás