promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több mint 70 milliárd forintért vásárolt luxuspalotát az énekesnő és férje, ezzel minden idők egyik legdrágább ingatlanügylete zajlott le
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Felfoghatatlan mennyiségű pénzt költött el az énekesnő és párja, azonban nem akármilyen kecót sikerült megfogniuk maguknak.

A hathektáros, hatalmas területű birtok a Pacific Coast Highway mentén fekszik, Malibu Paradise Cove negyedében, a "Milliárdosok sora" nevű exkluzív ingatlanrészen. Az irányítószámon olyanok osztoznak, mint az Apple tervezője, Jony Ive, az Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison és a kockázati tőkebefektető Marc Andreessen - akinek pazar, 177 millió dolláros birtoka korábban a legdrágább ingatlan rekordját tartotta az egész államban.

Beyoncé és férje, Jay-Z nemrég itt vásároltak meg egy 200 millió dolláros, a Csendes-óceánra néző malibui házat, ezzel Kalifornia történetének legdrágább ingatlanügyletét kötötték meg - írja a TMZ.

Ezzel az összeggel az amerikai történelem második legdrágább lakásvásárlása (a csúcs egy 238 millió dolláros New York-i lakás). Kurt Rappaport a Westside Estate Agency-től képviselte mindkét felet. Az eladó a híres műgyűjtő, William Bell, a Nyughatatlan fiatalok és a Gazdagok és szépek című amerikai szappanoperák alkotójának fia. Bell, aki 2003-ban 14,5 millió dollárért vásárolta meg az ingatlant, több mint 15 évet töltött a 30 000 négyzetméteres épület befejezésével, amelyet legendás műgyűjteményének bemutatására tervezett.

Az otthonuk építészeti jelentőséggel is bír, mivel egyike azon kevés magánrezidenciának, amelyet a Pritzker-díjas japán építész, Tadao Ando tervezett az Egyesült Államokban. (A másik a divattervező Tom Ford Santa Fe-i farmja, a Cerro Pelon, amelyet Aldo 2012-ben fejezett be). Ando nevéhez fűződik a "haiku" hatás népszerűsítése, az üres tér használata a zen esztétikum és a tiszta geometria szépségének hangsúlyozására. Az Egyesült Államokban végzett nem lakáscélú munkái közé tartozik a Missouri állambeli Pulitzer Művészeti Alapítvány és a Fort Worth-i Modern Művészeti Múzeum.

Egy kis kitérő: Nem sokkal azután, hogy volt férje megvásárolt egy Ando által tervezett malibui tengerparti házat, Kim Kardashian két új projekthez is felkérte a nagyra becsült építészt: egy tóparti házikóhoz és egy "űrhajó ihlette" Palm Springs-i nyaralóhoz, amelyet a Vogue 2022-es interjújában "beton, szürke tónusú, igazán zen"-ként jellemzett. Kardashian nemrég Japánba repült, hogy találkozzon Andóval.

Míg Ando szigorú esztétikája státuszszimbólummá vált a hírességek körében, a Beyoncé rajongók egyelőre szkeptikusak.

"Csak mert megteheted, nem jelenti azt, hogy meg is kell tenned" - írta az egyik kommentelő az L alakú épületről.

"Úgy néz ki, mint egy arkansasi vállalati park" - írta egy másik, míg valaki más az otthon szigorú geometriáját "egy hajózási konténerházhoz" hasonlította.

Mások egyszerűen sokkot kaptak: "Úgy hangzik, mintha az eladó élete üzletét csinálta volna meg".

"Az ingatlanadó őrületes lehet!"

Bár nem mindenki kedvence (a kivitelező szerint az otthon 7645 köbméter betonból áll - tehát nem éppen "hangulatos"), érthető, hogy az üzleti és szórakoztatóipari mogulokat vonzza az egyszerű, művészi kivitelezés. Beyoncé és Jay Z magángyűjteménye igen kiterjedt, többek között Damien Hirst, Jeff Koons, Mark Rothko és egy Tiffany-kék Basquiat művekkel is rendelkeznek, így tudják értékelni a művészetet.

Ráadásul úgy tűnik, Knowles-Carterék egy kicsit olcsón jutottak hozzá a házhoz, amelyet eredetileg 295 millió dollárért jegyeztek be. Beyoncé, aki csak a nemzetközi reneszánsz turnéjából 2 milliárd dollárt fog keresni, még nem jelentette be, mikor költözik be a család, de nem lesz gondjuk sem a ház árával, sem a rezsivel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás