A magyarok újításától még a mexikóiak is dobtak egy hátast - eláruljuk a tökéletes chilisbab titkát
Olvass tovább...
Előre szólunk, hogy a cikkben felkavaró tartalom olvasható és látható, így csak saját felelősségedre menj tovább.
Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy Ázsia a furcsa ételek egész tárházát tudja felvonultatni a nemzetközi gasztroétlapján. Nincs olyan élőlény gyakorlatilag, amit ne tudnának és akarnának elkészíteni, illetve messzeföldön híresek arról is, hogy az állatoknak minden részét felhasználják és bármit fogyaszthatóvá tudnak tenni.
Sokan ezt a túlnépesedésre vezetik vissza, valamint arra, hogy egyes országokon belül is hihetetlen életmódbeli eltérések vannak és amíg egyesek hozzászoktak, hogy akár még a csontokat is meg kell enni, mások ebből hasznot húzva kulináris ínyencségeknek adják el a szegények eledelét.
Olvass tovább...
Ázsia egy nemzeti olvasztótégely és az új és friss hatások formálják a régi idők gasztroiskoláját, azonban vannak dolgok, amiken ez sem fog változtatni és jól is van ez így. A mostani cikkünk témája, ha esetleg a címből nem esett volna le az, hogy Vietnámban hogyan készítik el a tehenek nemi szervét, fogyasztható állapotúvá. Igazán ínyencek, ugyanis a keleti világra jellemző édes-savanyú módon tálalják a boci eme nem túl nemes szervét.
Szintén jellemző az itteni street foodra, hogy egészen szokatlan, nálunk szakmaiatlannak tartott eszközökkel dolgoznak az utcai ételárusok: itt egy nagymama féle ezer éves műanyagtálon zajlik a szerv előkészítése, a megtisztítását pedig egy férfiborotvával végzik el, ami lássuk be: igen szokatlan látvány.
Ezután következik az ízesített lében történő párolás, különböző fűszerekkel, ameddig el nem éri az étel a kívánt végállapotot. Felvágva egyébként egészen pulykasonkára hasonlít (ez is jó magyar szokás, hogy mindent a csirke ízéhez hasonlítunk) és ha nem tudnám mi készült, egy jó tálalással még akár kívánatosnak is találnám a fogást.
Itt megnézhetitek videón az elkészítés folyamatát, ahogyan a bevezetésben is írtuk, csak saját felelősségedre tekintsd meg. Undi, de határozottan nagyon érdekes: