promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Görögország és Szicília is potenciális célpontja lehet a Molyembernek, ha megtörténik amitől tartanak az beláthatatlan következményekkel járhat
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen legenda tartja fent magát egy lényről, akit már rengetegen láttak, azonban a létezésére semmilyen normális magyarázatot nem találtak.

Egészen mehdöbbentő külsejű lény tartja rettegésben a világot: hatalmas, emberszerű alak, izzó szemek és mellé méretes, molylepkéére emlékeztető nyárak a jellegzetes külső jegyei a démoni lénynek.

Ha a szemébe nézel, akkor ledermedsz és mikor meghallod a fülsüketítő sikolyát, akkor már semmi esélyed. Akik már találkoztak vele azt mondták, hogy ezután az égbe repül és hiába futsz, követ téged egy ideig, utánadrepülve, majd eltűnika sötétben, mintha sosem lett volna ott.

Sokan próbáltak már logikus magyarázatot találni a szemtanúk történeteire és az egyik teória szerint egy kanadai daru téveszthette meg az embereket, mivel a leírás alapján igencsak hasonlít a két lény. Ez a magyarázat elég nevetséges, hiszen ki kever össze egy démoni lényt egy madárral?

Azonban egy nagyobb méretű madár ebből a fajból embermagasságú, a szárnyai fesztávja 2 méter és a szemei körül pirosas a toll mintázata.

A lényt Nyugat-Virgiában látták először, azonban később máshol is felbukkant. Ami közös ezekben az észlelésekben az az, hogy ahogyan a videóban is elhangzik: természeti katasztrófáknál, rengeteg embert érintő súlyos baleseteknél tűnt fel. Hogy ez vonzza-e őt oda, vagy ő maga okozza ezeket az eseteket, az egyelőre nem világos.

A szörny a filmes ipart is foglalkoztatta, ugyanis több alkotás is készült a témában: itt van a Richard Gere főszereplésével kiadott The Mothman (ami a Molyember angol neve), valamint magyar filmeseket is megihletett a történet. Nálunk készült el a Molyember című alkotás, mely egy kis költségvetésű, ám annál élvezetesebb moziélményt nyújt az erre fogékonyaknak.

Vissza a tényekhez: 1966-1967 között majdnem 100 észlelést jelentettek be. Elsőként 5 sírásó látta meg a lényt a temető felett, innen indult útjára a legenda. Következőnek egy pár számolt be hasonlóról, az autójukat követte is a feltételezett Molyember egy jó darabon.

Innen indult útjára a történet, amit lehoztak az újságok, innen pedig széles körben ismertté vált.

Az esetek furcsasága az volt, hogy a lehető legkülönbözőbb emberek jelentették be az eseteket, ami felett már nem tudtam szemethunyni, így egyre nehezebb volt azt feltételezni, hogy minden valóságot nélkülöz a történet.

Volt olyan is, aki a kertjében találta szembe magát a rémmel, az eset után pedig a kutyája nyomtalanul eltűnt.

Ezután a lény egy híd összeomlásánál jelent meg, ahol összesen 46 ember vesztette életét. Ezután nyoma veszett és legközelebb Németotszágban tűnt fel, ahol a megjelenése után egy bánya omlott be. Ezután Japánban látták, ahol a megjelenése után megtörtént a Fukusimai atomtragédia.

Az első felvételre 2016-ig kellett várni, azonban azóta több felvétel is készült róla.

Az egyiket ide kattintva megtekinthetitek:

Ezek után elképzelhető, hogy a következő észlelés valamelyik mediterrán ország erdőtüreinél történik majd? Csak remélni tudjuk, hogy nem.

Forrás: youtube.com/@randomytbr

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás