promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tombolnak a szülők, kitiltották a gyerekeket egy híres étteremből
Borítókép:  profimédia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szülők szerint ezzel diszkriminálják az ártatlan csöppségeket.

Rengeteg gyermekbarát szolgáltatás létezik már, ami kifejezetten a családoknak kedvez. Játszósarokkal, előadóművészekkel, vagy pelenkázókkal. Talán éppen ennek tükrözésére jött létre néhány helyen a "felnőttbarát" verziója ugyanezen helyeknek, ahol gyerekzsivaly nélkül is élvezhetjük azokat a szolgáltatásokat, amikért jó pénzt fizetünk. Olyan nagy bűn lenne elkülöníteni ezeket a helyeket? Egyes szülők szerint igen. A napokban nagy felháborodást keltett egy német étterem döntése: kisebb gyerkőcöket nem akarnak fogadni többé. 

​Korábban már Magyarországon is előfordult több hasonló eset, eddig két szálloda vezetősége határozott úgy, hogy a továbbiakban felnőttbarát hotelként üzemelnek. Miközben Európában egyre több étterem és hotel dönt így, nálunk még gyerekcipőben jár ez a kérdés, és sokan nem is preferálják az ötletet, hiszen úgy gondolják, ezzel csak a gyermes családokat diszkriminálják a hotelek vagy éttermek.

A németországi Schipperhus étterem, ami híres a finom ételeiről és a vendégek nyugalmáról, meglepő döntést hozott: nem engednek be 12 év alatti gyerekeket. Az étterem tulajdonosai, Ricarda Biebl és férje, Stefan, az intézkedést a múltbeli kellemetlen esetek miatt hozták meg. Az étterem honlapján közölték a döntést - írja a merkur.de.

A problémát a szülőnél kell keresni, nem a gyerekben

Ricarda Biebl emlékeztetett egyes incidensekre, ahol gyerekek pusztítottak az étteremben, firkáltak a falra vagy éppen ételt hajigáltak. A szülők reakciója sokszor agresszióval párosult, amikor felhívták rájuk a figyelmet. Biebl a szülők felelősségét hangsúlyozta, és úgy gondolja, hogy a gyerekek túlzottan elkényeztetettek, míg a szülők nem hajlandók szembesülni a rossz viselkedéssel. Egy pedagógus, Albert Wunsch is megerősítette, hogy a probléma a szülőkben rejlik, akik nem fogadják el, ha a gyerekük rosszul viselkedik.

A vendégek visszajelzései aggodalommal töltötték el a házaspárt, de egyben új vendégeket is bevonzottak, akik értékelik a nyugalmat és a minőségi ételeket az étteremben. Az eset mindenképpen felhívja a figyelmet arra, hogy a gyerekek nevelése nagy kihívás, és a szülők felelőssége rendkívül fontos.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás