promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szexuális játszadozásra buzdítják az óvodásokat, legális körülmények között fedezhetnék fel egymás testét a gyerekek
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy óvoda egy olyan szoba terveit hirdette meg, amelyben a gyerekek orvososat is játszhatnának egymással, vagy akár saját magukkal.

Nincs ezen mit szépíteni, konkrétan arról van szó, hogy egy óvodai helyiségben engedélyeznék a "szexuális játékokat". Az esetnek hamar híre ment és a tervet, amint az ifjúságvédelmi hivatal elé került, mély felháborodások közepette leállították és magyarázatot kértek az óvodától.

Tiszteletben tartják az intézmény kérését a szoba ötletével kapcsolatban, azonban a jelenlegi tervek szerint ez semmiképpen sem valósulhat meg és a beadott pedagógiai tervezetet mindenképpet át kell dolgozni.

Az esetről még szombaton az oktatási minisztérium szóvivője is megszólalt, aki nem spórolt a negatív jelzőkkel:

A pedagógiai koncepció ebben a formában veszélyezteti a gyermekek jólétét és nem fenntartható.

Korábban a Bild című lap arról számolt be, hogy a bölcsőde egy szülőknek küldött levélben jelentette be az úgynevezett felfedezőszoba létrehozását, és abban szabályokat is rögzített, ezekből az egyik kiemelt fontossággal bírt:

"Minden gyermek maga dönti el, hogy akar-e és kivel akar-e testi és szexuális játékokat játszani."

Természetesen az óvoda igazgatósága is megszólalt, akik próbálták csitítani a népharagot, azonban a Hannoveri Munkásszövetség által működtetett óvodák még így is nagy bajban vannak, ugyanis mind az alsó-szászországi állami ifjúságvédelmi hivatal, mind pedig az Oktatási és Kultúrális Minisztérium is nem kívánt figyelemmel fordult feléjük.

Az Awo Hannoveri Régió igazgatótanácsának elnöke szerint a szülőknek már kiküldött levelet nem egyeztették és nem hagyták jóvá az Awo szaktanácsadó szolgálatával. Az ottani óvoda vezetője által keltett benyomás, miszerint az Oktatási és Kulturális Minisztérium is üdvözölte volna az ötletet, sőt, esetleg határozottan támogatta volna, szintén téves.

A minisztérium szerint az állami ifjúságvédelmi hivatal a létesítmény további működésének feltételéül szabta, hogy a hannoveri Awo bölcsődék pedagógiai koncepcióját, valamint a konkrét gyermekvédelmi lépéseket külső tanácsadó alkalmazásával együtt haladéktalanul felül kell vizsgálni. A hannoveri Awo napközi otthonok mindegyike érintett. Az Awo megerősítette, hogy a vizsgálat jelenleg is zajlik, eleget tesznek a kérésnek.

Hangsúlyozták azt is, hogy napközijeikben nincsenek olyan helyiségek, ahol a gyerekeket meztelenkedésre vagy bármi, ilyesmivel járó játékokra ösztönzik vagy motiválják - hangsúlyozta az Awo vezérigazgatója.

Az intézmény korábbi, belső munkatársai ennek ellenére azt nyilatkozták, hogy a gyermekeknek szóló testfeltáró játékok szabályairól szóló szöveges rész már korábban is szerepelt egy óvodai prospektusban. Ezt is felülvizsgálják.

Tudjuk azonban, hogy a gyermekek még nincsenek felelősségük teljes tudatában, ahogy az is megállapított tény, hogy hat rájuk a csoportnyomás és a fiatal életkorben elszenvedett traumák maradnak meg bennük a leginkább, így még a természetes kíváncsiságot figyelembe véve is remélhetőleg ez az ötlet nem fog eljutni a megvalósításig.

Nektek mi a véleményetek? Hogyan érintene titeket egy ilyen levél, amit a gyermeketek óvodájából kapnátok?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás