promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrányos bűncselekmény miatt vették el egy étterem Michelin-csillagját
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A román férfi és a mexikói nő a lopás miatt a jövőben nem egy étterem, hanem egy börtön konyháját élvezhetik majd.

Madridból érkezett a hír a CNN jóvoltából, hogy négy, illetve négy és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték azt a házaspárt, akik nem kevesebb, mint 1,7 millió eurónyi borkülönlegességet loptak el egy akkor még három Michelin-csillagos étteremből.  A mexikói nő és férje spanyolországi nyaralásuk árát szerették volna visszahozni azzal, hogy a nyugat-spanyolországi Cáceres híres étterméből, az Atrioból egy rakás drága bort ellopnak. Az enyveskezű páros valószínűleg nem most kezdte a szakmát, bár sikerességüket látva könnyen lehet, hogy csak sok krimit néznek. Ugyanis az étteremhez tartozó szálloda törülközőibe tekerték bele a negyvenöt(!) üveg alkoholos italt, hogy azokat aztán utazótáskában gördítsék ki az ajtón.

A kiszivárgott vádirat szerint a borok többsége 1990. utánról, illetve a 2000-es évek első feléből származott. Az igazán értékes zsákmány viszont két itóka lett volna 1806-ból, és egy másik darab 1883-ból. A francia specialitások közül előbbiek üvegje 350 ezer eurót, utóbbié 45 ezer eurót ér. A jelek szerint mind-mind kiváló évjáratként szerepelnek az Atrio itallapján.

A spanyol igazságszolgáltatás nem hozta nyilvánosságra a páros nevét. Annyit azonban még elárultak, hogy az elmúlt hónapokban összesen háromszor jártak az étteremben, mintegy feltérképezve a majdani bűneset helyszínét. Érdekesség, hogy a nő hamis svájci útlevéllel jelentkezett be a lopást megelőző este az Atrio luxusszállodájába. A holland-román nemzetiségű szerelme csak később csatlakozott hozzá, de nem tartott igényt a szállodai bejelentkezésére.

Hajnali kettőkor a nő felhívta a recepcióst, hogy azonnal vigyen fel neki salátát, majd később desszertet is. Az vonakodott teljesíteni a kérést, lévén egyedül dolgozott éjszaka, és nem akarta őrizetlenül hagyni a recepciót. Végül mégis kiszolgálta a szobájában a hölgyeményt, akinek barátja addig elemelte a megfelelő elektronikus kulcsot a borospince kinyitásához.A páros a rongyba tekert borokkal sikeresen meglógott még aznap hajnalban, és csak ezt követően, de már a Balkánon, egészen pontosan a horvát-montenegrói határon csípték meg őket. A borokat addigra már elpasszolták. Az éttermet eddig alig féláron tudta csak kárpótolni a biztosító, kérdés, hogy miként tudják majd bevasalni a bűnös pároson a káreseményt.

A történtek fényében aligha meglepő, hogy a lopás miatt az Atrio a három csillagából egyet elveszített tavaly. További érdekesség, hogy a két elkövető enyhítésért fellebbezett, ugyanis antihőseink sokallják a rájuk kiszabott börtönéveket.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás