promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kíméletlen fordulat a Buckingham-palotában, III. Károly királynak ez nagyon rosszat jelenthet
Borítókép:  profimédia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még a királyi család tagjai is megdöbbentek a tényeken.

A brit királyi család számára igencsak fontos népszerűségük, hiszen többször terítéken volt már a tény, hogy amint a britek elveszítik bizalmukat a családban, úgy veszíthetik el bizalmukat a monarchia rendszerében is. A különböző felméréseket végző cégek épp ezért időről időre megpróbálják megmérni, hogy a családtagok között mekkora a verseny és a "mindenkori nép" vajon mennyire és kiket kedvel a legjobban.

Legutóbb a YouGov közvélemény-kutatása tárta fel, hogy kik a legkedveltebb tagjai jelenleg a brit királyi családnak. A meglepő eredmények szerint nem a közismert hercegné, Katalin, hanem a néhai II. Erzsébet királynő lánya, Anna hercegnő nyerte el a legtöbb ember szimpátiáját. A felmérésben 1677 brit felnőtt vett részt, akiket megkérdeztek a királyi családtagok iránti viszonyukról.

Az eredmények alapján Anna hercegnő a legkedveltebb, 72%-os támogatással. Ezt követte Vilmos herceg 70%-kal és Katalin, a walesi hercegné 68%-kal. Az emberek tehát a királyi család három meghatározó tagját részesítették kiemelt támogatásban. Károly király 62%-os tetszést kapott, míg Eduárd herceg 54%-ot ért el.

A listán további tagok szerepeltek, mint például Kamilla királyné 46%-kal, Harry herceg 24%-kal, Meghan, Sussex hercegnéje 22%-kal és András herceg mindössze 7%-kal. Az eredményeket érdemes kontextusba helyezni, mivel a felmérést még Harry herceg memoárjának megjelenése előtt készítették. A kutatók szerint az emberek véleménye változhatott a kötet megjelenése és az azt követő események hatására.

Az emberek érdeklődése mindig is a királyi családtagok iránt összpontosult, és ez a felmérés is azt mutatja, hogy kik élvezik a legnagyobb népszerűséget a brit közvéleményben. Fontos megjegyezni, hogy ezek a kedveltségi arányok idővel változhatnak, és a kutatás eredményei csak a vizsgált időszakra vonatkoznak.

 

 

A teljes lista valahogy így néz ki:

 

1. Anna hercegnő – 72% kedveli

2. Vilmos herceg – 70% kedveli

3. Katalin, walesi hercegné – 68% kedveli

4. Károly király – 62% kedveli

5. Eduárd herceg – 54% kedveli

6. Kamilla királyné – 46% kedveli

7. Harry herceg – 24% kedveli

8. Meghan, Sussex hercegnéje – 22% kedveli

9. András herceg – 7% kedveli

A közkedveltség mellett a család élete sem mentes a drámától, például Harry herceg és Meghan hercegné amerikai házassága, amely sok vitát keltett a média és a közvélemény körében. Az emberek mindig is kíváncsiak voltak a királyi család mindennapjaira és titkaikra. Az emberek érdeklődése és támogatása fontos szerepet játszik abban, hogy a királyi család hogyan alakítja jövőjét és hogyan képviseli az Egyesült Királyságot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás