promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kíméletlen szabályt kell betartania Károly királynak, összeomolhat a királyi család, ha megszegi
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Király királynak rengeteg szabályt kell betartania, és van, amiket nagyon utál.

Nem rég pont alaposan előtérbe kerültek a brit királyi család szabályai, amik néha valóban elég szigorúak. III. Károly sem leplezi, hogy nem szereti mindent betartani. Sokan láthatták ugye, hogy az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden az Egyesült Királyságba látogatott. Itt találkozott Rishi Sunak miniszterelnökkel és III. Károly királlyal is.

Joe Biden és Károly kezet fogtak, majd az amerikai elnök a király könyökét, majd a barátságosan a hátát is megérintette. A kézrázás rendben van, de utóbbiakat a protokoll szerint nem lenne szabad. III. Károly királyt ez nem nagyon érdekelte, és mosolyogva fogadta a köszöntést.

Közben az Elle is felhozta, hogy Meghan Markle se volt az a túlzott szabálykövető, amikor még ott volt a királyi család közelében. A palota életében az egyik fontos előírások közé tartozott, hogy mielőtt elindulnak, a családtagoknak előre be kell jelenteniük, hogy mikor és hova mennek majd. Régimódinak tűnhet, de hát a protokollt tartani kell.

Erre Megham Markle állítólag sosem figyelt túlságosan, de alapból sem tudta elviselni, hogy ha irányítják.

Ahogy fent említettük, valóban van olyan szabály, amit már III. Károly király is legszívesebben elhagyna. Ugyebár mindet alaposan ki tudta tapasztalni az édesanyja, II. Erzsébet uralkodása alatt.

Vannak persze olyanok, amik roppant fontosak, és tényleg tilos őket megszegni. Elengedhetetlen például, hogy III. Károly király nem utazhat együtt Vilmos herceggel, hiszen ha baleset éri őket, akkor a monarchia egyszerre veszti el az uralkodóját és a trónörököst is.

Ezt ugyebár már sokszor tapasztalhattuk, de az ember ritkán gondol bele, hogy ez miért is van így.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás