promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Országos rajongás övezi a magyar Bud Spencert, még a rendőrség is lepacsizott a dalos bűnvadászokkal
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A rendőrségen tűnt fel Bud Spencer és Terence Hill hasonmása, akik tényleg felcsaptak bűnvadásznak.

Magyarországon gyakorlatilag senkinek sem kell bemutatni Bud Spencer és Terence Hill legendás párosát. Talán az elején ők se gondolták volna, hogy nem külön-külön, hanem együtt fognak óriási sikereket elérni.

A duó 1967-től 1985-ig rengeteget filmben dolgozott együtt. Az utolsó közös mozijuk csaknem tíz év után vették fel, amit 1994 karácsonyán mutattak be Olaszországban. Ez volt a „Bunyó karácsonyig”, amit amúgy Terence Hill rendezett. Ezután útjaik végleg külön váltak, de természetesen barátok maradtak.

Sajnos Bud Spencer ugyebár már nem lehet közöttünk, de Terence Hill 84 évesen is remek formában van.

Rengeteg alkotást lehet kiemelni Bud Spencer és Terence Hill munkásságából, de többségnél egészen biztosan előkelő helyen van az 1977-es Bűnvadászok. Mai napig feledhetetlen az a jelenet, amikor Walsh és Kirby belecsöppen a félresikerült rablásba. Ezután persze már sehogy se tudnak kimászni a slamasztikából, így egy rendőrségi kiképzésen találják magukat.

A magyar Készenléti Rendőrség most alaposan meglovagolta a Bűnvadászok sikerét, így a film alapján forgatottak egy videóklipet. Ebben Péterffy Albert nyugalmazott alezredes és Enyedi Sándor előadóművész bújik Bud Spencer, illetve Terence Hill bőrébe.

„Azt akartuk, hogy feldolgozásaink szövegei hajazzanak a filmek történeteire, adják vissza azok hangulatát. Mivel a Bűnvadászok két csavargó rendőrré válásáról szól, erre helyeztük a hangsúlyt, és amikor kész lett, rendőrségi segítséget kértem a klip elkészítéséhez. A KR-től engedélyt kaptunk, hogy forgathassunk náluk Budapesten és Debrecenben, továbbá toborzó filmjeik részleteit is felhasználhattuk a Legyél te is bűnvadász! klipjéhez. Elégedettek vagyunk a végeredménnyel, amely egyszerre idézi fel a Spencer–Hill-filmek bohókás légkörét, és mutatja meg, hogy a haza szolgálata felelősségteljes hivatás”

- mondta Péterffy Albert.

A Legyél Te is bűnvadász klipjében rengeteg jelenet ismerős lesz a rajongóknak az ikonikus filmből. Az internet népe persze rögtön elkezdett rajongani Péterffy Albert nyugalmazott alezredesért, akinek valóban van egy kis Bud Spenceres beütése. Nézzük, hogy éli túl a napokat a legendás pofonosztó a magyar rendőrségnél!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás