promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló dolog derült ki Bud Spencerről, eddig csak néhányan tudtak róla, de most mindenre fény derült
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hidegrázó, ami kiderült Bud Spencerről.

Bud Spencer és Terence Hill nevéhez számos örökérvényű film fűződik - köztük a nálunk legnagyobb népszerűségnek örvendő Kincs, ami nincs, vagy a Különben dühbe jövünk. Mindenki tudja, hogy nagyon jó barátok voltak, de vannak olyan kevésbé ismert dolgok is, amiket eddig nem sokan tudtak a legendás pofonosztókról. Például az egyik közös filmjük forgatása során volt egy nagyon komoly vita kettejük között, de kevesen hallottak arról a forgatási balesetről is, ami miatt 2 liter vért vesztett Bud Spencer.

Úgy döntöttünk, hogy összegyűjtünk egy-egy érdekességet a legtöbb pofonosztós filmből - hátha van köztük olyan, ami újdonságként fog szolgálni.

Az 1967-ben bemutatott Isten megbocsát, én nem! című westernfilm sokkal kegyetlenebb, mint a későbbi Bud Spencer és Terence Hill-film. A páros úgynevezett vérmentes verekedései csak ezután váltak a filmjeik névjegyévé.

Az 1968-as Az utolsó számlát te fizeted az első és utolsó olyan film, amiben Bud Spencer szakáll nélkül látható.

Az 1971-es Kalózok kincséhez nemcsak több szinkron készült, de több címen is bemutatták Magyarországon az évtizedek során: Blackie, a kalóz; Kalózok háborúja; A fekete kalóz; Kalózok kincse. További érdekesség, hogy bár négy szinkron is készült hozzá, egyikben sem Ujréti László volt Terence Hill magyar hangja.

Az ördög jobb és bal keze 2. részének éttermes jelenetéhez eredetileg nem volt párbeszéd a forgatókönyvben; Bud és Terence a forgatáson rögtönözte.

 

Bud Spencer az 1972-es Mindent bele, fiúk! után tette le a jogosítványt utasszállító repülőgépekre és helikopterekre. Azonban a színész már ebben a filmben is maga vezetett a levegőben, majd - ahogy ő állította - kényszerleszállást hajtott végre. Ezen a forgatáson szerelmesedett bele a repülésbe.

Az 1974-es Különben dühbe jövünk volt az első olyan film, amit a magyar mozikban is vetítettek.

Az 1977-es Bűnvadászok forgatása során komoly nézeteltérések voltak Hill és Spencer között, mivel előbbi túlságosan precízen dolgozott, utóbbi viszont mindent ösztönből csinált. Ezek a kisebb viták azonban nem tették tönkre a barátságukat.

Az Akit Buldózernek hívtak egyik jelenetében Bud Spencer a Quien te lo dijo című dalt énekli egy bárban. Ez a színész saját szerzeménye volt.

Az Aranyeső Yuccában című filmben van egy evőverseny Bud és a seriff között. Állítólag a seriffet alakító színész nem akart szégyenben maradni, és annyit evett, hogy a végén tényleg rosszul lett, és kirohant a forgatási helyszínről. Ez bele is került a filmbe. Ennek a produkciónak egyébként létezik egy rendezői változata is, ami öt perccel hosszabb.

A Bombajó bokszoló forgatása alatt már annyira rossz volt Bud Spencer látása, hogy a kaszkadőre, Giancarlo Bastianoni segítségével kellett elpróbálnia azt a jelenetet, mikor kisétál a tengerpartra és megáll a víz szélénél. Elhelyeztek egy csónakot a parton, hogy Bud tudja, hol kell majd megállnia, de aztán ezt sem vette észre, és belesétált a vízbe.

A Nyomás utána! című filmet angol nyelven forgatták, és bár Bud Spencernek és Terence Hillnek is olasz az anyanyelve, nem ők szinkronizálták le magukat a film olasz verziójában; Pino Locchi és Glauco Onorato adták a hangjukat.

A Nincs kettő négy nélkül című filmben a Coimbra-kuzenek 1-1 millió dollárt (plusz félmilliót, ha leszámolnak a konkurenciával - a szerk.) ajánlottak fel Eliotnak és Gregnek, hogy helyettesítsék őket. Pontosan ennyit kapott Bud és Terence is a kettős szerepükért.

1986-ban mutatták be Bud Spencer egyik önálló filmjét, az Aladdint, amiben a színész lánya, Diamante is feltűnik. 5 évvel később a Fél lábbal a Paradicsom-ban is játszott az apjával.

A pofonosztók utolsó közös filmjét, a Bunyó karácsonyig-ot Terence Hill rendezte, és a fia, Jess írta a forgatókönyvet.

És akkor jöjjön a végére az a bizonyos baleset: a Hárman az örökkévalóságnak egyik éjszakai felvételén történt, hogy a gyerekszínész elbotlott Bud Spencer lábában, mindketten a földre zuhantak, de hogy ne nyomja agyon a fiút, a színész az oldalára fordult, ami maitt beverte a fejét egy gránittömbbe. 2 liter vért vesztett és 60 öltéssel varrták össze a sebét. Bár két nappal később kiengedték a kórházból, olyan véraláfutásos volt az arca, hogy muszáj volt szüneteltetni a forgatást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás