promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Salma Hayek és Katalin hercegné szoknyáját nagyon felfújta a szél, a fotósok azonnal kattintottak a csíntalan esemény láttán
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ikonikus jeleneteknek művésznevük is van, a sajtóban Marilyn Monroe-i pillanatoknak hívják ezeket a véletleneket.

Van egy ikonikus kép, ami a popkulturális létünk egyik elengedhetetlen fotója, ez az, amikor Marilyn Monroe szoknyáját hirtelen fellibbentette a szellő, ő pedig nagyon is jól kezelte le az eseményt, a fotósok pedig a helyszínen elképesztő képeket lőttek. Az igazság amúgy az, hogy itt a híres színésznő egy metrószellőző fölé lépett, és az innen kiáramló levegő libbentette fel a fehér szoknyáját. A pontos helyet is tudjuk, ahol ez az esemény többször is megtörtént. 

A helyszín tehát New York, a Lexington Avenue és az 52. utca sarka.

1954. szeptember 15-én történt meg a nagy esemény, méghozzá akkor, amikor Marylin a Hét év vágyódás című filmet forgatta. A helyszínen több ezer rajongó és száznál is több fotós volt jelen, az pedig részben a rendező ötlete volt, hogy a filmnek nagy médiavisszhangot kell csapni. A fellibbenős részt amúgy a film promócióiban is felhasználták, ám ez a jelenet a köztudatban a későbbiekben nem is fonódott össze a filmmel, hanem külön életet élt. Valószínűleg az is nagyon közrejátszott, hogy Európában ezt a jelenetet azonnal egy nagyon híres festményhez hasonlították, méghozzá Botticelli Vénusz születése című művének egyfajta 20. századi újrafeldolgozását vélték felfedezni.

Bár a felvételek fekete-fehér formában maradtak fent, azt lehet tudni, hogy igazából Marilyn kék-fehér mintás alsóneműt viselt, amikor elkészültek a fotók, sőt, még az is kiderült, hogy az akkori férje nagyon gyűlölte ezt a jelenetet, a forgatásról is feldúltan távozott.

A póz és a jelenet azonban ikonikus maradt a mai napig, és ha hasonló képeket készítenek a lesifotósok sztárokról, vagy éppen egy nylvános eseményen fújja fel valaki szoknyáját a szél, akkor azonnal Marilyn Monroe-i pillanatról beszélnek a közösségi médiában és az újságokban is. A YouTube-on például efféle válogatásokat is a legegyszerűbben így lehet megkeresni. Az utóbbi időben a Netflixen a Black Mirror című sorozatban újra feltűnő Salma Hayekről, illetve a királyi család legkedveltebb tagjáról, Katalin hercegnéről is készültek ilyen felvételek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás