promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lebukott Katalin hercegné, fény derült a régi titokra, ebből már nem húzhatja ki magát egykönnyen
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eddig is gyanították, hogy komoly vagyonról van szó, de azt nem sejtették, honnan származhat.

A brit királyi família botrányoktól tarkított életében egymást érik az embereket sokkoló hírek és a furcsa rejtélyek, melyekre mindenki próbálja megtalálni a választ. Az nyílt titok, hogy a gondoktól gyötört új uralkodónak, III. Károlynak szinte nap mint nap főhet a feje kisebbik fia, Harry herceg, és annak neje, Meghan miatt. Sokak szerint a család fekete bárányainak számító pár szó szerint kiárusította családja titkait, hogy pénzhez jusson. Ezzel szemben Vilmos és Katalin látszólag teljesen idilli párkapcsolatban él, egy pikáns kérdés azonban velük kapcsolatban is akadt: vajon hogyan szerezte Katalin családja a mesés vagyonát? Végre úgy tűnik, hogy megoldódott a sokakat foglalkoztató rejtély.

A Middleton család vagyonának titka nem csupán a sikeres, Party Pieces néven futó vállalkozásában rejlik, hanem egy kevésbé ismert családi alapban is, melyet őseik hoztak létre. A család milliomos vagyona és elit státusza mögött tehát nem csupán a szülők által alapított, egykor virágzó online partikellékekkel foglalkozó cég áll, melyet ráadásul a közelmúltban el is kellett adniuk, miután csődbe ment.

A Party Pieces-t 1987-ben alapították Kate Middleton szülei, Carole és Michael Middleton. Az üzletet James Sinclair vállalkozó vásárolta meg, aki többek között a Teddy Tastic Bear Co Ltd. tulajdonosa. A cég hosszú fennállása során számolatlanul termelte a milliókat a Middleton családnak, gyerekeknek szánt, személyre szabott ajándékokat és dekorációkat kínálva.

Azonban a családi vagyon nem csupán ebből az üzletből származik. A Middleton gyermekek, Kate, húga Pippa, és öccse James, már a partikellékes vállalkozás fellendülése előtt is jómódú környezetben nőttek fel. Tanulmányaikat például a jóhírű Marlborough College-ben végezték, ahol egyetlen tanév több mint 32 000 fontba kerül. Sokan találgatták ezek után, hogy vajon miből tellett nekik erre a luxuséletre?

Ahhoz, hogy választ kapjunk a sokakat foglalkoztató kérdésre, messzire kell visszautaznunk az időben. Kate déd-déd-déd nagyapja, Frank, aki 1813-ban született, híres volt üzleti érzékéről. Kibővítette a családi vállalkozást, a William Lupton and Co.-t. Megvásárolt egy régi szövőműhelyt, melyet bérbe adott a takácsoknak. Idővel finom gyapjúszövetek, lószerszámok és rendőrségi egyenruhák gyártásába kezdett.

Frank és felesége, Fanny, öt gyermeket neveltek fel egy tágas viktoriánus kúriában, Leeds közelében és hat szolgáló leste minden kívánságukat, tehát az elit életét élték. Fiaik közül Charles volt az első Lupton, aki magániskolába járhatott, olyan hagyományt teremtve ezzel, amelyet jóval későbbi leszármazottjaik, így Kate, Pippa és James is követtek.

Frank halála után négy fiának összesen 64 650 fontot hagyott, ami ma 6,5 millió fontnak felel meg. Fia, Kate déd-déd nagyapja, Francis, Cambridge-ben tanult, amikor megkapta örökségét. Az ő gyermeke volt Maurice, aki 1914-ben az I. világháború idején bevonult a seregbe. Kapitánya rangot szerzett, de sajnálatosan hamar, alig két hónappal később elhunyt. Két testvére, Kate déd-déd nagybátyjai, a következő két év során szintén elhunytak. Haláluk után a család nőtagjai, Kate dédnagymamája, Olive és nővére, Anne létrehoztak egy alapot, mely az évek során több mint 4 millió fontot ért el.

Ennek az alapnak köszönheti Katalin családja azt a biztos anyagi hátteret, amire építhették életüket. Így járhatott olyan elit iskolába, ahol megismerkedett későbbi párjával, Vilmos herceggel. Igazán mesébe illő történet, amely egy Diseny filmben is megállná a helyét. Már csak a kérdés, melyik színésznő lenne a leginkább méltó rá, hogy megformálja a mindenki által szeretett Katalin szerepét?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás