promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Katalin könnyedén félreállította III. Károlyt, mindenki attól fél, hová vezethet ez
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A nép szeretete egyértelműen Katalin mellett áll, III. Károlynak valóban lehet félnivalója?

A brit királyi család életével kapcsolatban mindig történik valami izgalmas, vagy éppen furcsa dolog. A napokban a Chelsea Virágkiállítás került a középpontba, amely az újdonsült uralkodó számára különösen fontos esemény volt, hiszen nagy rajongója a kertészkedésnek és növénytermesztésnek.

A királyi ügyek szakavatott ismerője, Daniela Elser szerint ez a rendezvény kiváló alkalom lett volna a király számára népszerűségének növelésére, azonban a várt PR siker helyett egészen máshogy alakultak az események. Katalin hercegné váratlan feltűnése alaposan felborította az előzetes várakozásokat, ezért nem aratott osztatlan sikert az udvarban.

Sokan nem is gondolnák elsőre, hogy mi lehetett a gond egy ilyen ártatlan cselekedettel. A válasz a királyi család tagjainak népszerűségében keresendő. Az esemény utáni napon a híreknek a 74 éves újonc uralkodó sikeres debütálásáról kellett volna szólniuk, ezzel szemben Vilmos párja jelenlétével egyből ellopta a showt. Egyből ő került az érdeklődés középpontjába, elhalványítva a királyi pár ragyogását, ez pedig könnyen rossz érzéseket kelthetett a reflektorfényből villámgyorsan kieső III. Károlyban és Kamillában.

A királyi szakértő elmondásra szerint egy forrás így nyilatkozott a Daily Mailnek:

"Sajnálatos, hogy Őfensége és a királyné látogatása kevesebb figyelmet kapott, mint amennyit megérdemeltek, vagy vártak volna. Csak reménykedhetünk, hogy nem csalódtak túlságosan."

Daniela Elser szerint ez az alkalom is tökéletesen példázza, hogy III. Károly elveszítette a valódi irányítást a családjában zajló folyamatok felett. Mindenki a címek, ambíciók és saját egójának csapdájába került, az uralkodó pedig nem képes rendet vágni az egyre jobban eluralkodó káoszban.

A PR katasztrófának is beillő alkalom árnyékában sokan már nem is szenteltek elegendő figyelmet maguknak a virágoknak, pedig ez az alkalom eredetileg erről kellett volna, hogy szóljon. A Chelsea Flower Show a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű kertészeti kiállítása, amelyet évente rendeznek meg Londonban, a Royal Hospital Chelsea területén. A Royal Horticultural Society (RHS) által szervezett esemény több mint százéves hagyományra tekint vissza, hiszen az első kiállítást 1913-ban tartották. 

A Chelsea Flower Show-n a látogatók megcsodálhatják a világ legkiválóbb kerttervezőinek, növénytermesztőinek és kertészeti cégeinek alkotásait. A kiállítás során bemutatott kertek és virágkompozíciók a legmagasabb szakmai elvárásoknak is megfelelnek, ezért a kiállítás valódi ünnep is egyben, amely összehozza a kertészet szerelmeseit a világ minden tájáról.

Sajnos III. Károly számára most a virágok szépsége sem jelentett gyógyírt. Ahogy azt már régóta tudjuk, a királyi család életében mindig történik valami izgalmas, és ezek az események gyakran felkavarják a kedélyeket, mind a családon belül, mind a nagyközönség körében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás