promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aranyérem dömping tarolta le Magyarországot, a nemzet fiataljai megállíthatatlanok
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország letörölhetetlen a sporttérképről, gyakorlatilag a sportolóink verhetetlenek. Nemrégiben több országban is megmutattuk, hogy milyen állhatatosan és kitartóan dolgoznak azon fiúk és lányok, hogy végül a dobogó legfelső fokára állhassanak.

Egy hét leforgása alatt csak kapkodtuk a fejünket a rengeteg győzelem láttán. Összeszedtük, hogy mire lehetünk a héten:

Az első fantasztikus sportoló Márton Luana, akinek 17 évesen, az első felnőtt világbajnokságán (57 kilós kategóriában), Bakuban (Azerbajdzsán fővárosa) egyből sikerült aranyérmet nyernie.

Összesen hat ellenfelet küzdött le:

Emma Cahill (Írország), Raheleh Asemani (Belgium), Faidra Kalteki (Görögország), Hanna Li (DéL-Korea), Maria Clara Pachecó (Brazília), Lo Csia-ling (Tajvan)

Tóth Krisztián Linz-ben aratott győzelmet, cselgáncsban, 90 kilógrammosos kategóriában, a World Tour-sorozat Grand Prix-viadalán.

Ő három győzelem után a végső küzdelemben Axel Clerget-vel csapott össze és végül ő kapta az aranyat.

A következő remekelés csapatban történt: Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid a nyílt vízi úszók világkupa-sorozat harmadik állomásának váltóversenyében értek el parádés eredményt. Az esemény Portugáliában került megrendezésre.
A versenyszámuk egy 4×1500 méteres hossz leúszása volt és hatalmas 1,19 perces előnnyel verték meg a mögöttük beérő olasz csapatot.

Szívűnket melengeti Varga Ádám tizedes eredménye is, aki a Magyar Honvédség Sportszázadának katonája, aki Poznanban szerezte meg az első helyezést és ezzel az aranyérmet a poznani kajak-kenu világkupán május 27-én. Itt a portugál Fernando Pimentát utasította maga mögé, 1,5 másodperccel.

Végül, de nem utolsósorban, a férfi Magyar Strandkézilabda-válogatott is érmet szerzett a portugáliai Európa Bajnokságon május 28-án, ezzel pedig továbbjutottak az Európa Játékokra, melyet Lengfyelországban és a következő strand világjátékokra is, amit pedig Balin rendeznek meg.

Az ő versenyeredményeik a következőképpen alakultak:

Portugália - Magyarország 2:0-ra kikapott

Magyarország - Olaszország 2:0-ra

Magyarország - Franciaország 2:0

Norvégia - Magyarország 2:1

Magyarország - Németország 2:0

Magyarország - Spanyolország 2:0-ra

Magyarország - Ukrajna 2:0

Magyarország Portugália 2:1

Nem is tudunk egyebet hozzáfűzni, csak azt, hogy büszkeséggel teli szívvel kívánunk ezeknek a csodás ifjaknak, erőt és bátorságot, hogy sok hasonlóan gyönyörű eredménnyel örvendeztessenek meg minket!

Forrás: hirado.hu, m4sport.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás