promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Beszóltak a „férfias” női olimpikonnak! Megvan az aranyérem, ideje „lefogyni, férfit találni és gyerekeket szülni!” 
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gong Lijiao vasárnap aranyérmet szerzett női súlylökésben. A kínai állami média riportere azt sugallta egy interjú során Gongnak, hogy most már ideje lenne nőként élnie az életét, azaz megállapodnia és gyerekeket szülnie. A párbeszéd heves visszhangot váltott ki az interneten.

„Kívülről férfias nőnek tűnhetek, belül mégis inkább nőnek érzem magam” 

– vallotta be az aranyérmes olimpikon, Gong Lijiao, akit a kínai állami tévé "férfiasnak" minősített, és több ízben jövőbeli, magánéleti terveiről faggatott. 

A CCTV riportere elsősorban azzal kapcsolatban vallatta a sportolót, hogy nőként milyen tervei vannak az olimpiai aranyérem megszerzése után.

„A súlylökés miatt eddig »férfias nőként« kellett élnie, úgy érzi, hogy mostantól önmaga lehet? 

– tette fel a kérdést egy másik női riporter, egyértelműen utalva arra, hogy szerinte Gong eddig nem élhetett teljes életet.

A kérdésre az olimpikon egy frappáns visszavágással felelt:

„Hm... talán ideje átlapoznom a terveimet. Ha nem edzek, akkor talán le tudok fogyni, akkor tudok majd találni egy férjet és gyerekeim lesznek. Igen, egy nőnek mindenképpen ezt az utat kell járnia az életben.” 

A Gonggal készített interjúk sokakat arra késztettek Kínában, hogy tiltakozzanak a kínai nők által meghonosodott elvárások, valamint a szépség és a nőiesség elavult eszméi ellen.

„A házasság az egyetlen témakör, ami a nőket érinti?”

– fakadtak ki sokan az interneten, szexistának és szűklátókörűnek nevezve az állami tévét, amely diszkriminatív és megszégyenítő kérdésekkel bombázta a sportolót.

Kínában egyébként az elmúlt években komoly ellenőrzés alá vonták a szépségipar különböző ágazatait, mivel a karcsú és irreálisan tökéletes vonásokkal rendelkező nőket díjazó országban a kozmetikai sebészet drasztikus mértékben terjeszkedni kezdett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás