promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar lányra lehet büszke egész Európa, Koós Lili dobogós helyen zárt a műkorcsolyázók világversenyén
Borítókép:  Koós Lili/Majoros Eszter
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 13 éves Koós Lili egyedüli magyarként lett ezüstérmes az Egyesült Arab Emírségekben.

Koós Lili 3 éves korában kezdett el korcsolyázni, 10 évvel később pedig már olyan eredményeket ér el, ami előtt hazánk nagy sportolói is megemelnék a kalapukat.

A most 13 esztendős, egri születésű lány összesen öt magyarországi műkorcsolya versenyen indult, és mind az öt esetben aranyérmet szerzett.

Bár a felkészülés nem volt könnyű, Lili legyőzte az akadályokat, és lelkiismeretesen fel tudott készülni az igazán nagy megmérettetésre; az Egyesült Arab Emírségekben található Al-Ain városában rendezték meg azt a háromnapos világversenyt, amin csaknem 300 induló volt - Lili kategóriájában is 28 -, a 13 éves sportoló mégis dobogós helyen tudott zárni.

Koós Lili 2. helyezést ért el, és mindössze 0,09 ponttal maradt le a dobogó legfelső fokáról. Ez már önmagában is gyönyörű teljesítmény, de ha hozzávesszük azt is, hogy egész Európából egyedül ő indult ezen a versenyen, akkor még inkább büszkék lehetünk rá.

(Fotó: Tóth Lili/Majoros Eszter)

Bár édesanyja elmondása szerint a felkészülést megnehezítette az, hogy sokáig nem tudott hol edzeni, és az anyagi forrás sem állt rendelkezésre ahhoz, hogy Lili kijusson a Dubaj mellett lezajlott versenyre, a Tutti Juice és a Füssi Team 53 támogatásával végül megvalósulhatott.

Koós Lili 2022 augusztusa óta a Jégördög SE igazolt versenyzője, és már javában edz a következő szezonra, fejlődése pedig biztosított, hiszen a szponzorok a következő időszakban is megadnak minden anyagi segítséget neki. Lili most már szintet is léphet, hiszen a Bronze kategória után átlép a Silver-be, ami már magasabb technikai elvárásokkal jár.

A 13 éves műkorcsolyázót tanárai is támogatják, és a sok hiányzás ellenére Lili nagyon szorgalmas és kitűnő tanuló.

Büszke édesanyja azt is elárulta nekünk, hogy lánya jövőre fog felvételizni a gimnáziumba, majd a Testnevelési Egyetem műkorcsolya szakedző karán szeretné folytatni a tanulmányait.

(Fotó: Tóth Lili/Majoros Eszter)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás