promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosa, mégis kevesen ismerik: így ölt a Sakktáblás gyilkos
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világon a sok csodálnivaló szépség mellett rengeteg felfoghatatlan borzalom is történik. Ennek a megértésére hozták létre Amerikában az FBI viselkedéselemző osztályát, akik megpróbálták jobban megérteni a sorozatgyilkosok motivációját, életét, érzéseit. Közülük mutatunk most be egyet.

Alexander Picsuskin mindössze 18 éves volt, amikor az első gyilkosságát elkövette. Az áldozata az egyik osztálytársa volt. Sakktáblás gyilkosként emlegetik, ez a név pedig igazi borzalmat takar: pontosan 64 embert akart megölni, annyit, amennyi mező egy sakktáblán található.

1992 és 2006 között szedte az áldozatait, 14 éven keresztül a rendőrségnek nem sikerült elkapnia. Ez idő alatt bizonyíthatóan 49 embert ölt meg. A bírósági tárgyalásán a bírónak jelezte, hogy ehhez a számhoz még 11-et adjon hozzá, így 60 áldozat meggyilkolását ismerte be. Továbbá rábizonyítottak három gyilkossági kísérletet is. Ezek az áldozatok szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen a számok alapján láthatjuk: kegyetlen gyilkos volt, aki ritkán vétett hibát.

A több évig tartó sikeres észrevétlenséget vétül egy fatális véletlen törte meg: az egyik áldozatánál egy metrójegyet találtak ez alapján pedig tudták, hogy hol és melyik biztonsági kamera felvételeit kell megnézniük, hogy lássák az elkövetőt. Így azonosították Picsuskint.

Az 1992-ben elkövetett első gyilkossága után évekig nem hallatott magáról, majd 2002-ben ismét ölni kezdett. A fő áldozatai a hajléktalanok voltak, hiszen őket senki nem kereste, illetve könnyű volt őket rávenni, hogy tartsanak vele egy csendes helyre, ahol aztán nyugodtan kiélhette beteges vágyait.

A védjegye borzalmas volt: az áldozat koponyájába lyukat ütött egy kalapáccsal és egy vodkás üveget dugott a lyukba.

Alexander az elfogása után együttműködött a rendőrséggel, megmutatta, hogy hol ásta el a testeket (már amelyikre emlékezett) és részletesen mesélt a cselekedeteiről, így több áldozat maradványait is megtalálták és azonosítani tudták.

Itt nézheted meg a videót, amelyben több fotót is láthatsz az elkövetőről, illetve néhány hátborzongató idézetet is olvashatsz tőle:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás