promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
55 év után végre sikerült megoldani a rettegett zodiákus gyilkos rejtélyét?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minden idők egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosát sose sikerült elkapni.

Az ember nem is gondolná, hogy milyen sok sorozatgyilkos létezik. Rengeteg film és televíziós széria témái, de a való életben is vannak ilyen emberek, ráadásul közülük a legtöbbet sose leplezték le a hatóságok. A leghíresebb megoldatlan sorozatgyilkos-ügyek egyértelműen Hasfelmetsző Jack nevéhez, illetve a zodiákus gyilkoshoz kapcsolódnak – utóbbival kapcsolatban viszont most történt elvileg egy kis előrelépés.

Időnként felmerül, hogy sikerülhetett kideríteni, hogy ki volt a leginkább a '60-es években aktív, kegyetlen és titokzatos zodiákus gyilkos, aki az 1968-as rémtettek után rejtvényeket küldözgetett és játszadozott a rendőrökkel, miközben ártatlanokat gyilkolt. Akármennyire is próbálták elkapni annak idején a hatóságok, nem sikerült nekik, most pedig több csoport is azon van, hogy nagyjából 55 év távlatából végre kiderüljön, ki is volt ő valójában.

2018-ban arra jutott egy nyomozó-csoport, hogy egy Arthur Leigh Allen nevezetű férfi lehetett a zodiákus gyilkos, mivel állítólag bevallotta egy barátjának a bűntetteit, ráadásul több áldozathoz is hozzá lehetett kötni őt, rendkívül gyanús egybeesések voltak közte és a gyilkosságok között, és állítólag az egyik túlélő is azonosította őt még 1992-ben – de sosem sikerült megdönthetetlen bizonyítékot találni, mivel az egyik helyszínen talált DNS-minta nem stimmelt, a férfi pedig ugyanebben az évben meghalt cukorbetegség miatt.

Most pedig egy 2018-ban elhunyt férfi, Gary Francis Poste lett az első számú gyanúsított, miután állítólag részlegesen egyezett a DNS-e az egyik gyilkosság helyszínén talált nyommal, ami összesen 5 halálesethez köti őt.

Elvileg az FBI is arra jutott még 2016-ban, hogy ő lehet a zodiákus gyilkos, de akkor még nem rendelkeztek bizonyítékkal, így ez az új információ hatalmas áttörésnek számít az üggyel kapcsolatban – de persze még ez sem elég ahhoz, hogy kijelentsük, hogy Gary Francis Poste volt a rettegett sorozatgyilkos, akinek minimum 5 áldozata volt, de egy levélben állítólag 37-et írt.

A nyomozó-csoport szerint az FBI annak idején rettenetes munkát végzett, most pedig elég nehéz ennyi év után kideríteni a dolgokat, szóval egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy ki volt a zodiákus gyilkos, viszont Arthur Leigh Allen és Gary Francis Post neve rendszeresen felmerül az üggyel kapcsolatban, amire valószínűleg már sose kapunk biztos válaszokat.

Itt lehet megtekinteni egy videót a zodiákus gyilkosról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás