promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A kínaiak újra titkolóznak, berobbanni látszik az újabb COVID-19 járvány
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hamarosan nem csak Kínát, de az egész világot térdre kényszerítheti a legújabb koronavírus-járvány. 

Három és fél évvel ezelőtt rárobbant a világra a pusztító COVID-19 járvány, amely mostanra már lecsengett jócskán, és sokat vesztett a hírértékéből. Sajnos kitörölhetetlen sebet ejtett az emberiség kollektív tudatában. Ugyanis több millióan haltak már meg, és talán milliárdos „tétel” azoknak a száma, akiknek maradtak szövődményei a Földet már többször körbejáró variánsoknak.Ugyan az elmúlt egy-két év alatt soka enyhítettek ország-, és világszerte a megszorításokon, illetve a szigorú korlátozásokon, melyeket még sosem tapasztalt meg az emberiség. 

A legújabb hírek szerint immár újra sosem látott tempóban növekszik a járvány általi fertőzöttség Kínában, ahonnan a feltételezések szerint is kiindult 2019-ben a Covid-19 a roppant dicstelen világhódító útjára. Most éppen 40 millió megbetegedést jelentenek hétről hétre a szakszolgálatok, ám a tudósok szerint ez a szám a nyári belföldi kínai turizmus miatt akár 65 milliósra is ugorhat a világ második legnépeseb országában. A becslések szerint Kínában minimum 1,4 milliárd ember él. Ezeknek a mutatóknak a figyelembe vételével pedig kijelenthető, hogy szinte biztosan a Föld teljes lakosságát fenyegetheti az XBB omikron variáns, amely talán az elmúlt két esztendő legvirulensebb és legagresszívebb gyilkosa lehet. 

Arról egyelőre nincs hírünk, hogy a kínai kormány és a helyi önkormányzatok készülnek-e újabb szigorításokra, lévén belső politikai villongásokhoz vezettek az előző keményvonalas döntések is. Arról egyelőre nincs információnk, hogy mekkora a legújabb variánsnak a halálozási aránya, ezzel kapcsolatban korábban is roppant titokzatos volt a távol-keleti állam. Sőt, legutóbb az előző negyedéves halálozási arányokat titkolták el úgy, hogy korábban arról volt szó, hogy előhozakodnak a statisztikákkal. Alighanem ezzel az ijesztő mértéket próbálták meg elfedni. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás